Skip to content

CapMan myy vähemmistöosuutensa LUMENE Oy:stä

04/06/2014

CapMan lehdistötiedote 4.6.2014 klo 11.30

CapMan myy vähemmistöosuutensa LUMENE Oy:stä

CapManin hallinnoimat rahastot myyvät jäljellä olevan 12 prosenttia LUMENE Oy:n osakkeista LUMENE Oy:lle. Kaupan myötä yhtiön omistus siirtyy kokonaan LUMENE Oy:n johdolle ja sen enemmistöomistajalle Langholm Capital LLP:lle. Irtautuminen ei muuta CapManin 8.5.2014 antamaa näkymäarviota vuodelle 2014.

Lumene-tuotemerkki on ihonhoito- ja värikosmetiikkatuotteiden markkinajohtaja Suomessa. LUMENE Oy kehittää, valmistaa, myy ja markkinoi korkealaatuisia ihonhoito- ja värikosmetiikkatuotteita sekä ammattilaisten hiuskosmetiikkatuotteita. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli noin 90 milj. euroa, josta yli 50 prosenttia tulee muista Pohjoismaista, Venäjältä ja Yhdysvalloista. LUMENE Oy työllistää noin 530 henkilöä, joista 330 työskentelee Suomessa.

”On ollut hienoa olla mukana kehittämässä LUMENE Oy:stä kansainvälistä kosmetiikka-alan pioneeria. LUMENE Oy tekee maailmanluokan tuotekehitystä ja pohjoisen luonnon raaka-aineisiin pohjautuvista tuotteista on tullut yhtiölle selkeä kilpailuvaltti. Luotamme siihen, että yhtiö tulee jatkamaan menestyksekästä kasvuaan myös tulevaisuudessa”, kertoo sijoituksesta vastaava CapManin senior partner Tuomo Raasio.

”Yhteistyö CapManin kanssa on ollut erittäin mieluisaa ja tuloksellista. CapManin systemaattinen panos strategiatyössä ja arvonluonnissa on ollut merkittävä. Venäjän ja Pohjoismaiden markkinoiden osalta olemme saaneet paljon näkemystä ja oppia CapManin osaavalta tiimiltä. Lisäksi jäsenyys CapManin hankintarengas CaPS:ssä on tuonut meille arvokasta hankintaosaamista”, sanoo LUMENE Oy:n toimitusjohtaja Tapio Pajuharju.

CapManin hallinnoimien rahastojen sijoittajille on jo palautettu merkittävä osa alkuperäisestä sijoituksesta LUMENE Oy:hyn. Kaupan seurauksena CapMan saa voitonjako-osuustuottoja CapMan Equity VII B -rahastolta. CapMan Equity VII A ja Sweden sekä Finnmezzanine III A ja B -rahastot siirtyvät irtautumisen seurauksena lähemmäksi voitonjakoa.

CapManin on LUMENE Oy:n yhteistyöllä on pitkä historia

CapManin ja LUMENE Oy:n yhteinen tarina alkoi vuonna 2003, jolloin CapManin hallinnoimat rahastot sijoittivat Orionin silloiseen kosmetiikkayksikkö Noiroon. Vuoden 2003 lopulla yhtiön omistuspohja kansainvälistyi brittiläisen pääomasijoitusyhtiö Langholm Capital LLP:n tullessa vähemmistö-omistajaksi, vahvistaen brändin kasvustrategiaa Pohjoismaiden ulkopuolella. Vuonna 2005 Noiro-nimi vaihdettiin LUMENE Groupiksi. Yrityksen liiketoimintaa fokusoitiin edelleen vuonna 2008, jolloin pesu- ja puhdistusaineiden valmistaja Farmos eriytettiin LUMENE Oy:stä erilliseksi yhtiöksi, ja CapMan irtautui Farmoksesta elokuussa 2010. Samana vuonna CapMan irtautui osittain myös LUMENE Oy:stä, ja myi enemmistön yhtiön osakkeista Langholm Capital LLP:n hallinnoimille rahastoille.

Lisätietoja:

Tuomo Raasio, senior partner, CapMan Buyout, puh. 040 040 5682

Tapio Pajuharju, toimitusjohtaja, LUMENE Oy, puh. 050 577 4200

 

CapMan www.capman.fi
CapMan Buyout on pohjoismaiden suurin keskisuuriin yrityksiin erikoistunut pääomasijoitustiimi, johon kuuluu 20 sijoitusammattilaista Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa ja jolla on 24 vuoden kokemus pääomasijoitusalalta. Tiimi on tehnyt yhteensä 77 sijoitusta ja irtautunut 57 yrityksestä vuodesta 1989 lähtien ja sen kymmenes rahasto, CapMan Buyout X, on tällä hetkellä aktiivisessa sijoitusvaiheessa.

CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa.

LUMENE Oy www.lumene.fi
LUMENE Oy yhdistää pohjoisen luonnon ainutlaatuiset raaka-aineet ja suomalaisen tieteen huippuosaamisen innovatiivisiksi ihonhoidon ja värikosmetiikan tuotteiksi. Korkealaatuiset Lumene-tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Lumene Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli noin 90 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on noin 530 henkilöä.