Skip to content

CapMan Nordic Real Estate ostaa kaksi asuinkiinteistöä Kööpenhaminan keskustasta

03/06/2014

CapMan lehdistötiedote – 3.6.2014 klo 15.00

 

CapMan Nordic Real Estate ostaa kaksi asuinkiinteistöä Kööpenhaminan keskustasta

CapMan Nordic Real Estate -rahasto on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan se ostaa kaksi Kööpenhaminan keskustassa sijaitsevaa asuinkiinteistöä tanskalaiselta Unipensionilta. Kaupan hinta on noin 25,3 milj. euroa (188,5 milj. DKK).  Kiinteistöissä on yhteensä 203 asuntoa ja 14 427 m2 vuokrattavaa pinta-alaa.

Molemmat kiinteistöt, Overgaden Oven Vandet ja Herman Triers Plads, ovat täysin asuinkäytössä ja ne on rakennettu vuonna 1930. Kummatkin rakennukset sijaitsevat erinomaisilla paikoilla Kööpenhaminan keskustassa. Overgaden Oven Vandet sijaitsee keskeisellä, mutta rauhallisella alueella Kööpenhaminan satamassa, kun taas Herman Triers Plads sijaitsee lähellä suosittua virkistysaluetta.

”Olemme erittäin innoissamme kolmannesta sijoituksestamme Tanskassa. Kohteissa on mahdollisuus tuottaa merkittävää lisäarvoa modernisoimalla ja laajentamalla kiinteistöjä sekä parantamalla niiden kustannustehokkuutta. Suunnittelemme portfolioon vastaavanlaisia lisäsijoituksia myös lähitulevaisuudessa”, kertoo sijoituksesta vastaava CapMan Real Estaten senior partner Torsten Bjerregaard.

”Sijoitus on linjassa pohjoismaisiin kasvukeskuksiin keskittyvän sijoitusstrategiamme kanssa. Olemme iloisia voidessamme jatkaa yhteistyötä paikallisen yhteistyökumppanimme Keystone Investment Managementin kanssa, sekä SEB:n kanssa, joka tarjosi pankkirahoituksen sijoitukseen”, toteaa CapMan Real Estate -tiimin vetäjä ja senior partner Mika Matikainen.

Tämä on CapMan Nordic Real Estate -rahaston viides sijoitus ja kolmas sijoitus Tanskassa. Rahaston sijoitusfokus on pääasiassa toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöissä pohjoismaisissa kasvukeskuksissa. Varainhankinta rahastoon jatkuu edelleen.

 

Lisätietoja:

Torsten Bjerregaard, senior partner, CapMan Real Estate, puh: +46 (0)8 445 1052

Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh. 020 720 7616

CapMan Real Estate www.capman.fi

CapMan Real Estate hallinnoi viittä kiinteistöpääomarahastoa. Aktiivisessa sijoitusvaiheessa oleva CapMan Nordic Real Estate -rahasto, joka sijoittaa toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin Pohjoismaissa, CapMan Real Estate I -rahasto, jonka sijoitusfokukseen kuuluvat kaupalliset kohteet Helsingin seudulla, CapMan RE II -rahasto, joka on keskittynyt kiinteistökehityskohteisiin Suomessa, CapMan Hotels RE -rahasto, joka omistaa hotellikiinteistöjä lähinnä Suomessa, sekä CapManin ensimmäinen kohdekohtainen hotellirahasto CapMan Yrjönkatu 17 Ky, joka omistaa hotellikiinteistön Helsingin keskustassa. Tiimiin kuuluu 25 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa ja Lontoossa.

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista ja sen toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.