Skip to content

CapMan Real Estate myy Yrjönkatu 17 -kiinteistön

27/06/2014

CapMan lehdistötiedote 27.6.2014 klo 14.30

 

CapMan Real Estate myy Yrjönkatu 17 -kiinteistön

CapMan Real Estate myy Yrjönkatu 17 -kiinteistön EM Group Oy:lle ja Sewatek Oy:lle. Kauppa ei muuta CapManin 8.5.2014 antamaa näkymäarviota vuodelle 2014.

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva kiinteistö Yrjönkatu 17 on rakennettu vuonna 1936, ja toimii osana Scandic Marski -hotellia. Kiinteistössä on 67 hotellihuonetta, 40 autopaikkaa ja se on vuokrattu Scandicille pitkällä vuokrasopimuksella.

”Olemme erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme Yrjönkatu 17:ään. Näimme kiinteistössä alusta asti paljon potentiaalia ja arvonluontityömme on onnistunut erinomaisesti”, kommentoi CapMan Real Estaten partneri Pirjo Ojanperä.

CapMan Yrjönkatu 17 -kiinteistön myynnillä on positiivinen vaikutus CapMan-konsernin vuoden 2014 tulokseen kaupasta saatavien voitonjako-osuustuottojen seurauksena. Kauppa ei muuta CapManin 8.5.2014 antamaa näkymäarviota vuodelle 2014. Yhtiö arvioi osakekohtaisen tuloksensa paranevan merkittävästi vuoden 2013 tasosta erityisesti kasvavan liikevoiton seurauksena.

Lisätietoja:

Pirjo Ojanperä, partneri, CapMan Real Estate, puh. 050 388 3306

Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh. 040 519 0707

 

CapMan Real Estate www.capman.fi

CapMan Real Estate hallinnoi viittä kiinteistöpääomarahastoa. Aktiivisessa sijoitusvaiheessa oleva CapMan Nordic Real Estate -rahasto, joka sijoittaa liike-, toimisto- ja asuinkiinteistöihin Pohjoismaissa, CapMan Real Estate I -rahasto, jonka sijoitusfokukseen kuuluvat kaupalliset kohteet Helsingin seudulla, CapMan RE II -rahasto, joka on keskittynyt kiinteistökehityskohteisiin Suomessa, CapMan Hotels RE -rahasto, joka omistaa hotellikiinteistöjä lähinnä Suomessa, sekä CapManin ensimmäinen kohdekohtainen hotellirahasto CapMan Yrjönkatu 17 Ky, joka omistaa hotellikiinteistön Helsingin keskustassa. Tiimiin kuuluu 25 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa ja Lontoossa.

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

EM Group Oy www.emgroup.fi

EM Group on suomalainen perheyhtiö, joka omistaa ja kehittää kiinteistöjä sekä yrityksiä, joilla on vahva brändi. EM Groupilla on toimintaa 20 maassa.

Sewatek Oy www.sewatek.fi

Sewatek Oy valmistaa 25 vuoden kokemuksella läpivientejä putkille ja sähköjohdoille Mäntsälässä. Tämän lisäksi yhtiö harjoittaa arvopaperikauppaa sekä kiinteistöjen vuokraustoimintaa.