Skip to content

CapMan irtautuu Global Intelligence Alliance Group Oy:stä

04/09/2014

CapMan lehdistötiedote 4.9.2014 klo 12:00

 

CapMan irtautuu Global Intelligence Alliance Group Oy:stä

 

CapManin hallinnoimat rahastot ovat myyneet omistuksensa Global Intelligence Alliance Group Oy:stä (GIA) M-Brain Oy:lle, joka on eurooppalainen informaatiopalveluita tarjoava yritys.

Vuonna 1995 perustettu Global Intelligence Alliance (GIA) on kansainvälinen strategista markkinatutkimusta ja analyysipalveluita tarjoava yritys. GIA toimii neljällä mantereella ja sen 11 toimipistettä ympäri maailmaa työllistävät yhteensä noin 145 henkilöä. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli noin 14,2 milj. euroa.

”Yrityksen osaava johto ja henkilöstö ovat tehneet upeaa työtä kasvattamalla GIA:sta maailmanluokan market intelligence -ratkaisuja tarjoavan toimijan. Luotamme siihen, että yritys jatkaa menestyksekästä kasvuaan osana suurempaa konsernia”, kommentoi CapMan Technologyn sijoituksesta vastaava Vesa Walldén.

”Kun CapMan investoi GIA:an vuonna 2007, tavoitteenamme oli viedä innovatiivinen ohjelmistopohjainen palvelukonseptimme globaaleille kasvumarkkinoille. On palkitsevaa huomata, että olemme onnistuneet tavoitteessamme. CapManin tuella on ollut suuri merkitys etenkin go-to-market -strategian toteuttamisessa, jolloin ostimme kumppaniyrityksiä ja perustimme uusia toimistoja maailmalle. Nyt on aika ottaa seuraava askel kasvupolullamme yhdessä uuden omistajamme M-Brainin kanssa”, kertoo GIA:n toimitusjohtaja ja perustajajäsen Markko Vaarnas.

”Tiedolla johtaminen ja ajantasaisen markkinatiedon saanti ovat globalisoituvan liike-elämän kriittisiä onnistumistekijöitä. Yhdessä voimme tästä eteenpäin tarjota samasta yrityksestä koko markkinatiedon kokonaisuuden konsultoinnista, tietojärjestelmien luomisesta ja parhaiden käytäntöjen soveltamisesta tiedonhankinnan palveluihin, sisällöntuotantoon ja työkaluihin”, sanoo M-Brain Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kim Nyberg.

CapManin hallinnoimien rahastojen omistusosuus GIA:sta ennen irtautumista oli noin 54.0 %. Irtautumisen seurauksena CapMan Equity VII A L.P. ja CapMan Equity Sweden KB -rahastot siirtyvät lähemmäksi voitonjakoa. Irtautuminen ei muuta CapManin 7.8.2014 antamaa näkymäarviota vuodelle 2014.

 

Lisätietoja:

Vesa Walldén, CapMan Technology, puh. +358 400 616 997

Markko Vaarnas, toimitusjohtaja ja perustajajäsen, Global Intelligence Alliance Group, puh. +358 40 540 3390

Kim Nyberg, hallituksen puheenjohtaja, M-Brain, puh. +358 400 430 538

 

CapMan www.capman.fi

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

Global Intelligence Alliance Group www.globalintelligence.com

Global Intelligence Alliance (GIA) on strateginen market intelligence -yritys, joka tarjoaa asiakkailleen markkina-analyysi- ja seurantapalveluita päätöksenteon tueksi sekä auttaa markkina-analyysiohjelmien rakentamisessa ja kehittämisessä. Vuonna 1995 perustettu GIA toimii 4 mantereella ja sillä on 11 toimistoa ympäri maailmaa.

M-Brain www.m-brain.com

M-Brain on eurooppalainen tietopalveluyritys, jolla on toimistoja seitsemässä maassa. M-Brain tarjoaa media- ja business intelligence -ratkaisuja, analyysi- ja konsulttipalveluita, sekä verkkotyökaluja ja -teknologiaa yritysten liiketoimintaympäristön analysoimiseen.