Skip to content

CapMan irtautuu Profit Software Oy:stä

30/09/2014

CapMan lehdistötiedote 30.9.2014 klo 14:45

 

CapMan irtautuu Profit Software Oy:stä

 

CapManin hallinnoimat rahastot myyvät omistuksensa IT-ratkaisuja vakuutusyhtiöille tarjoavasta Profit Software Oy:stä Via Venture Partnersille, Suomen Teollisuussijoitus Oy:lle ja yrityksen johdolle.

CapManin hallinnoimat rahastot sijoittivat Profit Softwareen vuonna 2009. Profit Software on erikoistunut ohjelmistotuotteisiin, joilla vakuutusyhtiöt voivat hallinnoida kaikkia palveluitaan, liiketoiminta-alueitaan ja prosessejaan. Yritys toimii kuudessa eri maassa ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa. Profit Software on markkinajohtaja Suomessa sekä Baltian maissa. Yritys työllistää yli 90 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli noin 9,6 milj. euroa.

”Yhteistyö CapManin kanssa on ollut erittäin tuottoisaa ja mahdollistanut kasvumme Pohjoismaissa viime vuosina. CapManin omistuksen aikana olemme muun muassa rakentaneet vahvan jalansijan Ruotsin markkinalla. Meille on tärkeää, että kaupan myötä voimme jatkaa itsenäisenä yrityksenä”, kertoo Profit Softwaren toimitusjohtaja Ilkka Starck.

”Olemme erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme Profit Softwareen. On ollut hienoa tehdä yhteistyötä yrityksen osaavan johdon ja henkilöstön kanssa. Nousu johtavaksi kotimaiseksi vakuutusalan ohjelmistotaloksi ja kasvu Pohjoismaissa ovat osoituksia todellisesta toimialaosaamisesta. Profit Softwarella on erinomaiset edellytykset jatkaa kasvutarinaansa uudessa omistuksessa”, kommentoi CapMan Technologyn sijoituksesta vastaava Vesa Walldén.

Sijoitus Profit Softwareen tehtiin pääasiassa CapMan Technology 2007 -rahastosta, jonka omistusosuus yrityksen osakekannasta ennen irtautumista oli noin 70 prosenttia. Irtautuminen ei muuta CapManin 7.8.2014 antamaa näkymäarviota vuodelle 2014, sillä irtautuvat rahastot eivät ole voitonjaon piirissä.

 

Lisätietoja:

Vesa Walldén, CapMan Technology, puh. +358 400 616 997

Ilkka Starck, toimitusjohtaja, Profit Software Oy, puh. +358 40 760 0074

 

CapMan www.capman.fi

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli CapMan Buyout, CapMan Real Estate, CapMan Russia, CapMan Credit ja CapMan Public Market, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

Profit Software Oy www.profitsoftware.com

Vuonna 1992 perustettu Profit Software on erikoistunut ohjelmistotuotteisiin, joilla vakuutusyhtiöt voivat hallinnoida kaikkia palveluitaan, liiketoiminta-alueitaan ja prosessejaan. Profit Software toimii kuudessa eri maassa ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa. Yritys työllistää yli 90 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli noin 9,6 milj. euroa.