Skip to content

CapMan Real Estate ostaa kaksi liike- ja asuinkiinteistöä Kööpenhaminan keskustasta

17/09/2014

CapMan lehdistötiedote 17.9.2014 klo 9.00

 

CapMan Real Estate ostaa kaksi liike- ja asuinkiinteistöä Kööpenhaminan keskustasta

 

CapMan Nordic Real Estate -rahasto on tehnyt lisäsijoituksen Kööpenhaminan keskustassa sijaitsevaan liiketiloja ja vuokra-asuntoja sisältävään salkkuun ostamalla kaksi kiinteistöä tunnetulta Kööpenhaminan keskustaan johtavalta Amagerbrogaden ostoskadulta. Lisäsijoitus tuo salkkuun 5 006 m2 vuokrattavaa pinta-alaa, josta 30 % on asuntoja ja 70 % liiketiloja. Kyseessä on CapMan Nordic Real Estate -rahaston kuudes sijoitus.

”Salkkumme on menestynyt hyvin ensimmäisen kuuden kuukauden aikana ja uusi sijoituksemme luo yhä paremmat edellytykset salkun kehittämiselle ja lisäarvon tuottamiselle. Kööpenhaminan asuntomarkkinat ovat vahvistuneet ja siten suunnittelemme uusia sijoituksia Tanskan markkinoilla lähitulevaisuudessa”, kertoo sijoituksesta vastaava CapMan Real Estaten senior partner Torsten Bjerregaard.

Paikallisena yhteistyökumppanina toimii Keystone Investment Management ja pankkirahoituksen sijoitukseen tarjoaa SEB.

Sijoituksen toteuduttua Amagerbrogade-salkussa on yhteensä yhdeksän liike- ja asuinkiinteistöä, joiden yhteispinta-ala on 16 512 m2. Tämä on CapMan Nordic Real Estate -rahaston kuudes sijoitus ja neljäs sijoitus Tanskassa. Rahaston sijoitusfokus on pääasiassa toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöissä pohjoismaisissa kasvukeskuksissa. Varainhankinta rahastoon jatkuu edelleen.

 

Lisätietoja:

 

Torsten Bjerregaard, senior partner, CapMan Real Estate, tel. +46 (0)8 445 1052

Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, tel. +358 (0)20 720 7616

 

 

CapMan Real Estate www.capman.fi

CapMan Real Estate hallinnoi neljää kiinteistöpääomarahastoa. Aktiivisessa sijoitusvaiheessa oleva CapMan Nordic Real Estate -rahasto sijoittaa toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin Pohjoismaissa, CapMan Real Estate I -rahasto, jonka sijoitusfokukseen kuuluvat kaupalliset kohteet Helsingin seudulla, CapMan RE II -rahasto, joka on keskittynyt kiinteistökehityskohteisiin Suomessa ja CapMan Hotels RE -rahasto, joka omistaa hotellikiinteistöjä lähinnä Suomessa. Tiimiin kuuluu noin 20 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Lontoossa.

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Real Estate, Russia, Credit ja Public Market, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista ja sen toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.