Skip to content

CapMan Russia II -rahaston lopulliseksi kooksi 99,1 miljoonaa euroa

29/09/2014

CapMan Lehdistötiedote – 29.9.2014 klo 9.00

CapMan Russia II -rahaston lopulliseksi kooksi 99,1 miljoonaa euroa

CapMan Russia II -rahaston lopulliseksi kooksi muodostui varainhankinnan päätyttyä 99,1 miljoonaa euroa. Rahaston sijoituskohteita ovat nopeasti kasvavat kuluttajavetoiset pienet ja keskisuuret yritykset Venäjällä.

”Ottaen huomioon nykyisen markkinatilanteen olemme tyytyväisiä rahaston lopulliseen kokoon, joka lähentelee edeltävän Venäjä-rahastomme kokoa. Ukrainan kriisi on tietenkin vaikuttanut varainhankintaan kielteisesti, mistä syystä monet sijoittajat ovat vähentäneet tai kokonaan lopettaneet sijoitukset Venäjälle. Olemme iloisia, että saimme vahvan tuen valtaosalta edeltävän rahastomme sijoittajista, ja että myös uusia eurooppalaisia instituutioita sitoutui rahastoon. Meillä on nyt hyvä pohja jatkaa strategiaamme Venäjän markkinoilla”, kertoo CapManin liiketoiminnan kehitys ja sijoittajasuhteet -tiimin vetäjä ja senior partner Jerome Bouix.  

Venäjä on markkina-alue, jolla on huomattavaa ostovoimaa sekä 140 miljoonaa asukasta, joista lähes 60 prosenttia kuuluu keskiluokkaan. CapMan Russia II -rahaston sijoitusstrategia on sijoittaa nopeasti kasvaviin ei-strategisiin, Venäjän suurta keskiluokkaa palveleviin toimialoihin, kuten kuluttajatuotteisiin ja -palveluihin, verkkokauppaan, kunnostus- ja yrityspalveluihin sekä yksityiseen terveydenhuoltoon. CapMan Russia II -rahasto on tehnyt jo kaksi sijoitusta.

”Venäjä-portfoliomme on menestynyt hyvin. Ukrainan kriisistä seuranneilla pakotteilla ja ruplan devalvaatiolla ei ole ollut merkittävää vaikutusta sijoitusstrategiaamme, ja monet yritykset ovat jopa hyötyneet halvemmasta ruplasta ja sen aikaansaamasta kotimaisen tuotannon kasvusta. Olemme yksi niistä harvoista toimijoista, joilla on pitkä kokemus ja paikallinen läsnäolo markkinoilla. Kilpailevia pääomasijoittajayrityksiä on tällä hetkellä hyvin vähän ja sijoitusmahdollisuuksia on runsaasti”, sanoo CapMan Russia -tiimin vetäjä Hans Christian Dall Nygård.

Lisätietoa:
Hans Christian Dall Nygård, CapMan Russia -tiimin vetäjä, senior partner, puh. +7 985 111 9801
Jerome Bouix, liiketoiminnan kehitys ja sijoittajasuhteet -tiimin vetäjä, senior partner, puh. +358 207 207 558

CapMan Russia www.capman.fi
CapMan Russia, johtava pääomasijoitusyhtiö Venäjällä, sijoittaa pieniin ja keskisuuriin venäläisiin kasvuyrityksiin. Tiimi on tehnyt yhteensä 41 sijoitusta ja 29 irtautumista vuodesta 1996 lähtien. Viimeisimpään rahastoon kerättiin varainhankinnan päätyttyä 99,1 milj. euroa vuonna 2014. Tiimiin kuuluu 11 henkilöä Moskovassa. CapMan Russia on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli CapMan Buyout, CapMan Real Estate CapMan Russia, CapMan Credit ja CapMan Public Market, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.