Skip to content

Muutoksia CapMan Oyj:n johtoryhmässä, CapMan Buyout X -rahaston lopulliseksi kooksi 245 milj. euroa

08/09/2014

CapMan Oyj Pörssitiedote 8.9.2014 klo 9.00

Muutoksia CapMan Oyj:n johtoryhmässä, CapMan Buyout X -rahaston lopulliseksi kooksi 245 milj. euroa

Markus Sjöholm on nimitetty CapMan Buyout -tiimin vetäjäksi ja CapMan Oyj:n johtoryhmän jäseneksi. Markus Sjöholm toimii Kai Jordahlin seuraajana, joka on jättänyt tehtävänsä CapManilla. Dan Johnson on nimitetty CapMan Buyout -tiimiin vetäjän sijaiseksi. CapMan Buyout X -rahaston varainhankinta on päättynyt ja rahaston lopulliseksi kooksi muodostui 245 milj. euroa.

Markus Sjöholm, 42, KTM, OTK, on toiminut CapMan Buyout -tiimin vetäjän sijaisena vuodesta 2010 ja CapMan Buyout tiimin jäsenenä vuodesta 1996. Markuksella on ollut keskeinen rooli CapMan Buyoutin sijoitustoiminnassa ja hän on vaikuttanut merkittävästi CapMan Buyoutin asemaan johtavana pohjoismaisena keskisuuriin yrityksiin sijoittavana tiiminä.

”Otan innolla vastaan tämän uuden haasteen. Uusimmalla rahastollamme CapMan Buyout X:llä on ollut erinomainen alku ja se on tehnyt jo seitsemän sijoitusta pääasiassa Suomessa ja Ruotsissa. Vahvistaaksemme asemaamme näillä markkinoilla, keskitämme resurssimme Helsinkiin ja Tukholmaan ja suljemme Oslon toimistomme”, toteaa CapMan Buyout -tiimin vetäjä ja senior partner Markus Sjöholm.

”Oltuani kymmenen vuotta CapMan Buyoutin palveluksessa, etsin nyt uusia haasteita”, kommentoi Kai Jordahl. ”On ollut ilo työskennellä näin osaavassa tiimissä ja olen varma siitä, että Markus ja tiimi saavuttavat hienoja asioita myös tulevaisuudessa”, Kai Jordahl jatkaa.

Dan Johnson, 49, MBA, on nimitetty CapMan Buyout -tiimin vetäjän sijaiseksi. Dan työskentelee Tukholman toimistossa ja hän on toiminut CapMan Buyout tiimin partnerina vuodesta 2013. Dan Johnsonilla on runsaasti kokemusta liiketoimintojen rakentamisesta ja kehittämisestä Pohjoismaissa ja maailmanlaajuisesti. Ennen CapMan Buyoutin palvelukseen siirtymistä Dan on toiminut muun muassa partnerina FSN Capital Partnersilla ja Boston Consulting Groupilla.

Muutokset astuvat voimaan tänään.

CapMan Buyout X -rahaston lopulliseksi kooksi 245 milj. euroa

”Olemme iloisia siitä, että lähes kaikki edellisen rahastomme sijoittajat tulivat mukaan uuteen rahastoon. Lisäksi saimme sitoumuksia uusista sijoittajaryhmistä ja uusilta markkina-alueilta, esimerkiksi Kaakkois-Aasiasta. Vahvistaaksemme kansainvälistä varainhankintaamme myös jatkossa, avaamme toimiston Lontooseen”, kommentoi CapManin liiketoiminnan kehitys ja sijoittajasuhteet -tiimin vetäjä ja senior partner Jerome Bouix.

Lisätietoja:

Heikki Westerlund, toimitusjohtaja, senior partner, puh. 020 720 7504

Jerome Bouix, liiketoiminnan kehitys ja sijoittajasuhteet -tiimin vetäjä, senior partner, puh. 040 820 8541

Markus Sjöholm, senior partner, CapMan Buyout -tiimin vetäjä, puh. 020 720 7512

 

CAPMAN OYJ

Hanna Hinkkanen

tiedottaja

JAKELU

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.capman.fi

 

CapMan www.capman.fi
CapMan Buyout on pohjoismaiden suurin keskisuuriin yrityksiin erikoistunut pääomasijoitustiimi, johon kuuluu 20 sijoitusammattilaista Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa ja jolla on 25 vuoden kokemus pääomasijoitusalalta. Tiimi on tehnyt yhteensä 80 sijoitusta ja irtautunut 58 yrityksestä vuodesta 1989 lähtien ja sen kymmenes rahasto, CapMan Buyout X, on tällä hetkellä aktiivisessa sijoitusvaiheessa.

CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa.