Skip to content

CapMan Real Estate myy Tokmannin logistiikkakeskuksen

31/10/2014

CapMan Lehdistötiedote – 31.10.2014 klo 14:15

 

CapMan Real Estate myy Tokmannin logistiikkakeskuksen

 

CapMan RE II -rahasto myy KOy Mäntsälän Logistiikkakeskuksen American Realty Capital Global Trust Inc.:lle (”ARC Global”). Kiinteistö on kokonaisuudessaan vuokrattu Tokmannille, joka on Suomen suurin halpakauppaketju.

CapMan RE II -rahasto sijoitti Mäntsälän logistiikkakeskukseen elokuussa 2008, jolloin rakennus valmistui Helsinki-Lahti moottoritien varrelle Mäntsälään. KOy Mäntsälän Logistiikkakeskus on pinta-alaltaan noin 74 400 m² ja se on kokonaisuudessaan vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Tokmannille.

”Tokmanni on ollut loistava vuokralainen. Olemme erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme samoin kuin nyt syntyneeseen kauppaan. On ilo toivottaa tervetulleeksi uusi kansainvälinen toimija pohjoismaisille kiinteistömarkkinoille”, kommentoi sijoituksesta vastaava CapMan Real Estaten partneri Kalle Myllymäki.

”Olemme iloisia syntyneestä kaupasta, joka on ensimmäinen sijoituksemme Pohjoismaissa. Yhteistyö CapManin kanssa on ollut erittäin sujuvaa ja etsimme vastaavanlaisia kohteita olemassa olevilla vuokrasopimuksilla tai uusia kiinteistöjen myynti ja takaisinvuokraus mahdollisuuksia”, kertoo Moor Park Capitalin pohjoismaisista sijoituksista vastaava johtaja Greg Smith.

CapMan RE II -rahasto myy KOy Mäntsälän Logistiikkakeskuksen koko osakekannan ARC Globalille. Ostaja on listaamaton yhdysvaltalainen REIT-rahasto, jonka Euroopan operaatioista vastaa yksinoikeudella Moor Park Capital Partners LLP.

CapMan RE II -rahasto on perustettu syyskuussa 2006 ja se sijoittaa toimisto-, liike- ja logistiikkakohteisiin Suomessa. CapMan ei saa irtautumisen seurauksena voitonjako-osuustuottoja, sillä CapMan RE II -rahasto ei ole vielä voitonjaon piirissä.

Lisätietoja:

Kalle Myllymäki, rahastojohtaja, partneri, CapMan Real Estate, puh. 050 356 6940

Greg Smith, johtaja, pohjoismaiset sijoitukset, Moor Park, puh. +44 7825 032 744

 

 

CapMan Real Estate www.capman.fi

CapMan Real Estate hallinnoi neljää kiinteistöpääomarahastoa. Aktiivisessa sijoitusvaiheessa oleva CapMan Nordic Real Estate -rahasto sijoittaa toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin Pohjoismaissa; CapMan Real Estate I -rahasto, jonka sijoitusfokukseen kuuluvat kaupalliset kohteet Helsingin seudulla; CapMan RE II -rahasto, joka on keskittynyt kiinteistökehityskohteisiin Suomessa ja CapMan Hotels RE -rahasto, joka omistaa hotellikiinteistöjä lähinnä Suomessa. Tiimiin kuuluu noin 20 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Lontoossa.

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Real Estate, Russia, Credit ja Public Market, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista ja sen toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

 

American Realty Capital Global Trust, Inc. www.arcglobaltrust.com

American Realty Capital Global Trust, Inc. (”ARC Global”) on kansainvälinen myynti- ja takaisinvuokraussopimuksiin keskittynyt kiinteistösijoitusyhtiö. Yhtiö sijoittaa liikekiinteistöihin tavoitteenaan rakentaa hajautettu salkku. ARC Globalin maantieteellinen fokus on Yhdysvalloissa sekä Euroopassa. Loput varoistaan yhtiö sijoittaa kansainvälisesti. Moor Park Capital Partners LLP toimii ARC Globalin neuvonantajana ja vastaa yksinoikeudella yhtiön Euroopan operaatioista.

 

Moor Park Capital Partners LLP www.moorparkcapital.com

Moor Park Capital Partners LLP (”Moor Park”) on Isossa-Britanniassa vuonna 2006 perustettu pääoma- ja kiinteistösijoitusyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Lontoossa. Moor Park on keskittynyt liikekiinteistöihin Euroopassa, ja sillä on tällä hetkellä noin 2.5 miljardia dollaria hallinnoitavia kiinteistöpääomia.