Skip to content

CapMan Russia sijoittaa Kidburgiin – Venäjän ensimmäiseen lasten opetuksellisia viihdepalveluita tarjoavaan yritykseen

24/10/2014

CapMan Lehdistötiedote – 24.10.2014 klo 10:00

CapMan Russia sijoittaa Kidburgiin – Venäjän ensimmäiseen lasten opetuksellisia viihdepalveluita tarjoavaan yritykseen


CapManin hallinnoima CapMan Russia II -rahasto on ostanut 40 % prosentin omistusosuuden Kidburgista, Venäjän ensimmäisestä lasten opetuksellisia viihdepalveluita tarjoavasta yrityksestä. Kidburg on CapMan Russia II -rahaston toinen sijoitus. Kaupan tavoitteena on laajentaa Kidburgin toimintaa Venäjällä.

Kidburg tarjoaa lasten opetuksellisia viihdepalveluita, jotka kuuluvat perheviihteen markkina-alueeseen. Yritys perustettiin vuonna 2009 ja sen toimipisteet sijaitsevat Pietarissa sekä Rostov-on-Donissa. Kolmas Kidburgin toimipiste avataan Moskovaan joulukuussa 2014. Yrityksen palvelut ovat suunnattu 2-14 -vuotiaille lapsille ja sijaitsevat paikallisten kauppakeskusten yhteydessä, missä lapsille suunnatuille aktiviteeteille on paljon kysyntää. Kidburgiin kuuluu kolme eri formaattia: interaktiivinen teatterimuseo Skazkin Dom, interaktiivinen tiedemuseo LabirintUm sekä ammattien kaupunki Kidburg.

”Olemme innoissamme Russia II -rahaston toisesta sijoituksesta. Kidburg on ensimmäinen toimija Venäjällä, jolla on systemaattinen lähestymistapa lasten opetuksellisten viihdepalveluiden markkina-alueella, joka kasvaa nopeasti Venäjällä ja ympäri maailmaa. Yhdessä yrityksen johdon kanssa tavoitteenamme on laajentaa Kidburgin toimintaa Venäjän suurimpiin kaupunkeihin ja kehittää konseptia edelleen”, kommentoi CapMan Russian partneri ja sijoituksesta vastaava Alberto Morandi.

Kidburg on CapMan Russia II -rahaston toinen sijoitus. Tällä hetkellä CapMan Russia -tiimi sijoittaa CapMan Russia II -rahastosta nopeasti kasvaville kuluttajakeskeisille toimialoille, jotka hyötyvät Venäjän keskiluokan kasvusta.

Lisätietoja:

Alberto Morandi, partneri, CapMan Russia, puh: +7 495 620 4885

Anna Shchegol, Director of Marketing, Kidburg, puh: +7 921 353 37 16

CapMan Russia www.capman.fi

CapMan Russia, johtava pääomasijoitusyhtiö Venäjällä, sijoittaa pieniin ja keskisuuriin venäläisiin kasvuyrityksiin. Tiimi on tehnyt yhteensä 42 sijoitusta ja 32 irtautumista vuodesta 1996 lähtien. Viimeisimpään rahastoon kerättiin varainhankinnan päätyttyä 99,1 milj. euroa vuonna 2014. Tiimiin kuuluu 11 henkilöä Moskovassa. CapMan Russia on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli CapMan Buyout, CapMan Real Estate CapMan Russia, CapMan Credit ja CapMan Public Market, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

Kidburg www.kidburg.ru

Kidburg on vuonna 2009 perustettu lapsille suunnattuja opetuksellisia viihdepalveluja tuottava yritys ja sen toimipisteet toimipisteet sijaitsevat Pietarissa sekä Rostov-on-Donissa. Kolmas Kidburgin toimipiste avataan Moskovaan joulukuussa 2014. Yrityksessä työskentelee noin 400 henkilöä. Kidburgiin kuuluu kolme eri formaattia: interaktiivinen teatterimuseo Skazkin Dom, interaktiivinen tiedemuseo LabirintUm sekä lasten ammattien kaupunki Kidburg.