Skip to content

CapMan Nordic Real Estate -rahaston koko noussut 266 milj. euroon

18/12/2014

CapMan Oyj pörssitiedote – 18.12.2014 klo 9.00

CapMan Nordic Real Estate -rahaston koko noussut 266 milj. euroon

CapMan Real Estaten uusin rahasto on saavuttanut 266 milj. euron koon. CapMan Nordic Real Estate (CMNRE) -rahaston sijoitusstrategia perustuu aktiiviseen arvonluontiin ja sen sijoitusfokus on pääasiassa toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöissä suurimmissa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa.

CMNRE -rahasto on kerännyt markkinoilta 266 milj. euroa sijoitussitoumuksia ennen rahaston varainhankinnan  lopullista päättymistä 31.3.2015. Rahasto sijoittaa pääasiassa toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin suurimmissa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa. Rahaston fokuksessa ovat erityisesti nopeasti kasvavat toimistomarkkinat Tukholman keskusta-alueen ulkopuolella sekä houkuttelevat Kööpenhaminan asuntomarkkinat. Rahasto on tehnyt tähän mennessä kahdeksan sijoitusta ja etsii jatkuvasti uusia strategiansa mukaisia sijoituskohteita.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että CMNRE -rahasto on herättänyt paljon kiinnostusta niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin sijoittajissa, mukaan lukien amerikkalaiset sijoittajat. Pohjoismaisilla kiinteistöpääomarahastoilla on selkeästi kansainvälistä kysyntää ja olemme iloisia voidessamme tarjota sijoittajille tämän mahdollisuuden. Vahvat paikalliset tiimimme, joita tulemme jatkossa edelleen vahvistamaan, mahdollistavat rahaston sijoitusstrategian tehokkaan toteuttamisen”, sanoo CapMan Real Estate -tiimin vetäjä ja senior partner Mika Matikainen.

CMNRE -rahasto maksaa CapManille kiinteistöpääomarahastoille tyypillisiä hallinnointipalkkioita ja voitonjako-osuustuottoja.

Lisätietoja:

Mika Matikainen, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, senior partner, puh. 020 720 7616

CAPMAN OYJ

Hanna Hinkkanen

tiedottaja

Jakelu:

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.capman.fi

CapMan Real Estate www.capman.fi

CapMan Real Estate hallinnoi neljää kiinteistöpääomarahastoa. Aktiivisessa sijoitusvaiheessa oleva CapMan Nordic Real Estate -rahasto, joka sijoittaa toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin Pohjoismaissa, CapMan Real Estate I -rahasto, jonka sijoitusfokukseen kuuluvat kaupalliset kohteet Helsingin seudulla, CapMan RE II -rahasto, joka on keskittynyt kiinteistökehityskohteisiin Suomessa,ja CapMan Hotels RE -rahasto, joka omistaa hotellikiinteistöjä pääasiassa Suomessa. Tiimiin kuuluu noin 20 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Lontoossa.

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,2 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli CapMan Buyout, CapMan Real Estate, CapMan Russia, CapMan Credit ja CapMan Public Market, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.