Skip to content

CapMan Hotels RE -rahasto yhteistyöhön Lapland Hotelsin kanssa

29/01/2015

CapMan Lehdistötiedote – 29.1.2015 klo 6:40

 

CapMan Hotels RE -rahasto yhteistyöhön Lapland Hotelsin kanssa

CapMan Hotels RE -rahasto aloittaa yhteistyön Lapland Hotelsin kanssa vuokraamalla hotelliketjulle kiinteistönsä Tampereella Yliopistonkadulta ja Oulussa Kirkkokadulta. Uudet pitkäaikaiset vuokrasopimukset astuvat voimaan vuoden 2015 loppupuolella. Ennen avaamista hotelleissa tehdään mittavat investoinnit niiden ilmeen uudistamiseksi.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme kiinnostavan uuden toimijan hotellikiinteistöihimme. Uusissa hotelleissa Lapland Hotels pystyy yhdistämään modernin luksuksen hienostuneesti pohjoisen mystiikkaan ja makuelämyksiin. Hotelliketjulla on hyvä palvelutaso ja paljon kokemusta kansainvälisestä matkailusta. Uskomme, että heillä on erinomaiset edellytykset laajentaa toimintaansa myös liike- ja kokousmatkailuun”, kommentoi CapMan Real Estaten partneri Pirjo Ojanperä.

”Matkailu on globaalisti kasvava toimiala, jolla Suomella on paljon tarjottavaa. Laajentamalla liiketoimintaamme Lapin ulkopuolelle voimme tarjota palveluitamme myös Etelä-Suomen loma- ja liikematkustajille. Tämän suunnitelman toteuttamiseksi lähdemme innolla tekemään yhteistyötä CapManin kanssa”, kommentoi Lapland Hotelsin hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi.

CapMan Hotels RE -rahasto perustettiin vuonna 2008, ja se hallinnoi 40 hotellikiinteistöä Suomessa ja Ruotsissa. Rahastossa olevia kiinteistökohteita ovat muun muassa Helsingin keskustassa sijaitsevat hotellit Crowne Plaza ja GLO Hotel Art.

 

Lisätietoja:

Pirjo Ojanperä, CapMan Real Estate, puh. 020 720 7642

Pertti Yliniemi, Lapland Hotels Oy, puh. 040 063 6969

 

CapMan Real Estate www.capman.fi

CapMan Real Estate hallinnoi neljää kiinteistöpääomarahastoa. Aktiivisessa sijoitusvaiheessa oleva CapMan Nordic Real Estate -rahasto, joka sijoittaa toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin Pohjoismaissa, CapMan Real Estate I -rahasto, jonka sijoitusfokukseen kuuluvat kaupalliset kohteet Helsingin seudulla, CapMan RE II -rahasto, joka on keskittynyt kiinteistökehityskohteisiin Suomessa,ja CapMan Hotels RE -rahasto, joka omistaa hotellikiinteistöjä pääasiassa Suomessa. Tiimiin kuuluu noin 20 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Lontoossa.

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,2 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli CapMan Buyout, CapMan Real Estate, CapMan Russia, CapMan Credit ja CapMan Public Market, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

Lapland Hotels Oy www.laplandhotels.com

Lapin suurimmalla hotelliketjulla Lapland Hotelsilla on 13 hotellia ja 1600 huonetta ja huoneistoa sekä 8 000 ravintolapaikkaa Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella ja Hetassa. Lisäksi hotelliketjulla on hiihtokeskustoimintaa Ylläksellä Äkäslompolon kylässä sekä Luostolla, Oloksella ja Pallaksella. Lapland Hotels on myös osaomistajana Lapland Safaris -ohjelmapalveluyrityksessä. Lapland Hotelsin juuret ovat syvällä Lapin matkailun historiassa, sillä ketjun vanhin hotelli Lapland Hotel Pallas on perustettu jo 1938.