Skip to content

CapMan myy Cederrothin Orklalle

15/01/2015

CapMan Oyj pörssitiedote – 15.1.2015 klo 08:05

 

CapMan myy Cederrothin Orklalle

CapManin hallinnoimat rahastot ovat sopineet myyvänsä omistusosuutensa Cederroth Intressenter AB:stä (”Cederroth”) Orkla Home & Personalille, joka on osa norjalaista Orkla ASA monialayhtiötä. Irtautumisella ei ole olennaista vaikutusta CapManin vuoden 2015 tulokseen, sillä CapManin oman rahastosijoituksen positiivinen käyvän arvon muutos on kirjattu tulokseen jo sijoitusaikana. Irtautumisen kassavirtavaikutus CapMan-konsernille vuonna 2015 on kaupan toteutuessa noin 8 milj. euroa. Kaupan toteutuminen on ehdollinen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle ja sen odotetaan toteutuvan viimeistään vuoden 2015 kolmannella neljänneksellä.

CapManin hallinnoimat rahastot sijoittivat Cederrothiin vuonna 2008. Cederroth valmistaa ja myy useita tuotemerkkejä hygienia-, terveys-, haavanhoito-, ensiapu-, sekä kotitaloustuotesegmenteissä. Yrityksellä on useita tunnettuja tuotemerkkejä, kuten LdB, Bliw, HTH, Salvequick, Samarin ja Grumme. Cederroth toimii Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Puolassa ja Espanjassa. Yrityksen palveluksessa on 850 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli noin 1 984 milj. ruotsin kruunua.

”Omistusaikanamme olemme toteuttaneet useita strategisia aloitteita, kuten optimoineet myyntitoimintoja, kehittäneet haavanhoitotuoteyksikköä sekä tehostaneet tuotantoa. Cederrothilla on nyt erinomaiset edellytykset jatkaa menestyksekästä kasvuaan osana suurempaa konsernia”, kommentoi CapMan Buyoutin senior partner ja sijoituksesta vastaava Göran Barsby.

”CapManin omistusaikana Cederroth on kasvanut niin orgaanisesti kuin yritysostojen kautta ja useita operatiivisia parannuksia on toteutettu. Yhdistämällä toimintamme Orkla Home & Personalin kanssa, pystymme hyödyntämään synergiaetuja sekä parantamaan yleistä kilpailukykyämme paikallisilla markkinoilla, joilla on merkittävää kansainvälistä kilpailua”, kommentoi Cederrothin toimitusjohtaja Mikael Nordin.

CapManin hallinnoimien rahastojen omistusosuus Cederrothista on noin 70 %. Sijoitus Cederrothiin tehtiin pääasiassa CapMan Buyout VIII -rahastosta, jossa CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja. Rahaston vaikutus CapManin tulokseen perustuu rahaston arvonkehitykseen ja mahdollisiin voitonjako-osuustuottoihin, jotka riippuvat neljän jäljellä olevan kohdeyhtiön kehityksestä.

 

Lisätietoja:

Göran Barsby, senior partner, CapMan Buyout, puh. +46 734 408 487

Mikael Nordin, toimitusjohtaja, Cederroth Intressenter AB, puh. +46 706 825 447 

Niko Haavisto, talousjohtaja, CapMan, puh. 050 465 4125 (konsernin tulos)

 

CAPMAN OYJ

Hanna Hinkkanen
tiedottaja


JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.capman.fi

 

CapMan www.capman.fi

CapMan Buyout on pohjoismaiden suurin keskisuuriin yrityksiin erikoistunut pääomasijoitustiimi, johon kuuluu 15 sijoitusammattilaista Suomessa ja Ruotsissa ja jolla on 25 vuoden kokemus pääomasijoitusalalta. Tiimi on tehnyt yhteensä noin 80 sijoitusta ja irtautunut noin 60 yrityksestä vuodesta 1989 lähtien ja sen kymmenes rahasto, CapMan Buyout X, on tällä hetkellä aktiivisessa sijoitusvaiheessa.

CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,2 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli CapMan Buyout, CapMan Real Estate, CapMan Russia, CapMan Credit ja CapMan Public Market, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa.

Cederroth Intressenter AB www.cederroth.fi

Perustettu vuonna 1890, Cederroth valmistaa ja myy hygienia-, kodin hygienia, terveys- ja haavanhoito- sekä ensiaputuotteita. Yrityksellä on useita tunnettuja tuotemerkkejä, kuten LdB, Asan, Bliw, hth, Salvequick, LongoVital, Multiplex, Samarin, Allévo ja Grumme. Cederroth toimii Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Puolassa ja Espanjassa. Yrityksessä on 850 työntekijää ja vuonna 2013 sen liikevaihto oli noin 210 milj. euroa.

Orkla www.orkla.com

Orkla on johtava kuluttajabrändeihin ja konseptiratkaisuihin erikoistunut yritys, joka tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja elintarvike-, out-of-home- sekä leipomotuotemarkkinoille Pohjoismaissa, Baltiassa, Keski-Euroopassa, Venäjällä sekä Intiassa. Orklan pääkonttori sijaitsee Oslossa ja se on listattu Oslon pörssiin. Vuonna 2013, konsernin liikevaihto oli 33 miljardia norjan kruunua ja se työllisti noin 17 000 henkilöä. Orkla Home & Personal koostuu viidestä kuluttajatuoteyrityksestä, jotka toimivat pääasiassa Pohjoismaisilla markkinoilla.