Skip to content

CapMan myy Symbion

19/01/2015

CapMan Oyj pörssitiedote – 19.1.2015 klo 17.05

 

CapMan myy Symbion

 

CapManin hallinnoimat rahastot ovat myyneet omistusosuutensa ulkoistettujen tuotekehityspalvelujen tarjoajasta Symbio S.A.:sta VXI Global Solutions LLC:lle, joka on kansainvälinen liiketoimintaprosessien ulkoistuspalveluihin erikoistunut yritys. Kaupalla on positiivinen vaikutus CapManin vuoden 2015 tulokseen rahastoilta saatavien noin 1 milj. euron voitonjako-osuustuottojen seurauksena. Irtautumisen kassavirtavaikutus vuodelle 2015 on noin 1,2 milj. euroa. Tulosvaikutuksen odotetaan toteutuvan vuoden 2015 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Symbio S.A. perustetiin vuonna 2009, jolloin Flander Oy, Ardites Oy ja Symbio Systems Inc. fuusioituivat. Flander Oy oli siihen aikaan CapManin kohdeyritys, johon CapMan oli sijoittanut vuonna 2005. Nykyisin Symbio on tunnettu toimija nopeasti kasvavalla ulkoistettujen tuotekehityspalveluiden markkinalla ja sen erityisosaamista ovat laadunvarmistus ja -kehitys. Symbion asiakkaisiin kuuluu globaaleja yrityksiä kuten Alibaba, China Mobile, IBM, Intel, Microsoft, PayPal and Volvo. Yrityksen pääkonttori sijaitsee San Josessa Yhdysvalloissa, ja sen muut toimipisteet sijaitsevat Kiinassa, Taiwanissa, USA:ssa, Ruotsissa ja Suomessa.

”Symbio on kasvanut viidessä vuodessa globaaliksi ohjelmistokehittäjäksi, jonka asiakkaisiin kuuluu maailman tunnetuimpia yrityksiä. Symbion orgaanista kasvua ovat tukeneet kansainväliset yritysostot, ja yrityksellä on nyt loistavat edellytykset jatkaa kehittymistään yhdessä uuden omistajansa kanssa”, kommentoi CapMan Technologyn sijoituksesta vastaava Vesa Walldén.

”Yhteistyömme aikana CapMan on tarjonnut Symbiolle arvokasta näkemystä ja tukea päätöksenteossa. Innovointikyky on tänä päivänä yksi tärkeimmistä yritysten menestystekijöistä, ja meillä on nyt erinomaiset edellytykset jatkaa globaalien asiakkaidemme palvelemista ulkoistettujen tuotekehityspalveluiden markkinalla”, kommentoi Symbion toimitusjohtaja Jacob Hsu.

CapManin hallinnoimat rahastot omistivat noin 18 prosenttia Symbio S.A.:n osakekannasta ennen irtautumista.

 

Lisätietoja:

Vesa Walldén, CapMan Technology, puh. +358 400 616 997

Jacob Hsu, toimitusjohtaja, Symbio S.A., puh. +1 (650) 863 8668 tai +86 186 0003 4898

Niko Haavisto, talousjohtaja, CapMan, puh. 050 465 4125 (konsernin tulos)

 

CAPMAN OYJ

Hanna Hinkkanen

tiedottaja

JAKELU

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.capman.fi

 

CapMan www.capman.fi

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,2 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli CapMan Buyout, CapMan Real Estate, CapMan Russia, CapMan Credit, ja CapMan Public Market, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

Symbio S.A. www.symbio.com/fi

Symbio on vuonna 1994 perustettu kansainvälinen yhteisluonnin teknologiakumppani, joka auttaa asiakkaitaan luomaan korkealaatuisia tuotteita ja tulevaisuuden innovaatioita. Yhdistämällä huippuluokan teknologiaosaamisen, maailmanlaajuiset jakeluverkostot ja räätälöidyt ratkaisut, Symbio mahdollistaa korkealaatuisen teknologiatuotekehityksen nopeasti, kustannustehokkaasti ja innovatiivisesti. Symbiolla on yli 400 asiakasta maailmanlaajuisesti ja kahdeksan kehitysyksikköä Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa.

VXI Global Solutions LLC www.vxi.com

VXI Global Solutions on johtava palveluntarjoaja ulkoistettujen liiketoimintaprosessien sekä informaatioteknologioiden markkinalla. VXI Global Solutions LLC on erikoistunut liiketoimintaprosessi- ja call centre-palveluihin, ohjelmistokehitykseen, laadunvarmistukseen sekä infrastruktuurin ulkoistamiseen. Yrityksen pääkonttori sijaistee Los Angelesissa, USA:ssa, ja se työllistää noin 15 000 henkilöä ympäri maailmaa mukaan lukien Aasia sekä Etelä-Amerikka. VXI Global Solutions on Bain Capital Asian portfolioyritys.