Skip to content

CapMan Russia sijoittaa Maximum Educationiin – johtavaan valmennus- ja opetuspalveluita tarjoavaan yritykseen Venäjällä

11/02/2015

CapMan lehdistötiedote – 11.2.2015 klo 11.40

 

CapMan Russia sijoittaa Maximum Educationiin – johtavaan valmennus- ja opetuspalveluita tarjoavaan yritykseen Venäjällä

CapManin hallinnoima CapMan Russia II -rahasto on sijoittanut Maximum Educationiin, joka tarjoaa koulukokeisiin valmistavia opetuspalveluita Venäjällä. Maximum Education on CapMan Russia II -rahaston kolmas sijoitus. Kaupan tavoitteena on laajentaa yrityksen toimintaa Venäjän kasvavalla opetus- ja valmennuspalvelujen markkinalla.

Maximum Education keskittyy valmentamaan venäläisiä opiskelijoita yläasteen ja lukion pakollisiin standardoituihin sisäänpääsykokeisiin. Yritys tarjoaa kokeisiin valmistavia opetuspalveluita sekä online- että offline-ympäristöissä ja sillä on opetuskeskukset Moskovassa ja Pietarissa. Yrityksen perusti vuonna 2013 kokenut tiimi yrittäjiä, jolla on aiempaa kokemusta muun muassa Kaplanista, joka on vastaavalla alalla toimiva johtava kansainvälinen yritys. Viime vuonna Maximum Education tarjosi valmennuspalveluita yli 4 000 oppilaalle. Opetus- ja valmennuspalvelujen markkinalla on selkeää kasvupotentiaalia noin kahden miljoonan venäläisen opiskelijan pyrkiessä yläasteelle ja lukioon vuosittain.

”Standardisoitujen koulukokeiden käyttöönotto viimeisen vuosikymmenen aikana on muuttanut Venäjän koulutuspalvelumarkkinoita, joista löytyy nyt mahdollisuuksia vakiintuneelle palveluntarjoajalle. Uskomme, että yhdessä yrityksen kansainvälisesti kokeneen tiimin kanssa pystymme rakentamaan vahvan toimijan kasvavalle ja suhdannevaihteluista riippumattomalle koulutusmarkkinalle”, kommentoi CapMan Russian sijoituksesta vastaava sijoituspäällikkö Mikhail Zotov.

”Lähdemme innolla tekemään yhteistyötä CapManin kanssa. Pystymme nyt laajentamaan toimintaamme maantieteellisesti perustamalla uusia opetuskeskuksia sekä kehittämään yrityksemme sähköistä oppimisalustaa ja tuotetarjontaa”, kommentoi Maximum Educationin toimitusjohtaja Michael Magkov.

CapMan Russia -tiimi sijoittaa tällä hetkellä CapMan Russia II -rahastosta, jonka sijoitusfokuksessa ovat pienet ja keskisuuret kasvuyritykset Venäjällä. Sijoitus Maximum Educationiin tehtiin yhdessä Russia Partners Technology -rahaston kanssa, jota hallinnoin newyorkilainen pääomasijoitusyhtiö Siguler Guff.

Lisätietoja:


Mikhail Zotov, sijoituspäällikkö, CapMan Russia, puh: +7 495 620 4885 

Hans Christian Dall Nygård, senior partner, CapMan Russia -tiimin vetäjä, puh: +7 495 620 4885 

Michael Magkov, Maximum Educationin toimitusjohtaja, puh: +7 909 621 92 27

CapMan Russia www.capman.fi

CapMan Russia, johtava pääomasijoitusyhtiö Venäjällä, sijoittaa pieniin ja keskisuuriin venäläisiin kasvuyrityksiin. Tiimi on tehnyt yhteensä 43 sijoitusta ja 32 irtautumista vuodesta 1996 lähtien. Viimeisimpään rahastoon kerättiin varainhankinnan päätyttyä 99,1 milj. euroa vuonna 2014. Tiimiin kuuluu 11 henkilöä Moskovassa. CapMan Russia on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,0 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli CapMan Buyout, CapMan Real Estate CapMan Russia, CapMan Credit ja CapMan Public Market, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.


Maximum Education www.maximumtest.ru

Vuonna 2013 perustettu Maximum Education tarjoaa koulutuksellisia kokeisiin valmistautumispalveluja niin verkossa kuin fyysisissä opetuskeskuksissakin. Yrityksen perustajilla on aiempaa kokemusta kansainvälisestä johtavasta koevalmennusyhtiöstä Kaplanista, yrityksen johdon konsultoinnista sekä teknologialan startup-yrityksistä. Tällä hetkellä Maximum Education keskittyy valmentamaan oppilaita Venäjän standardoituja yhdeksännen luokan OGE- ja yhdennentoista luokan EGE-koulutestejä varten. Lisäksi yrityksellä on kaksi brändättyä opetuskeskusta Moskovassa ja Pietarissa.