Skip to content

CapMan Nordic Real Estate -rahasto ylitti alkuperäisen tavoitekokonsa

01/04/2015

Lehdistötiedote – 1.4.2015 klo 10.00

 

CapMan Nordic Real Estate -rahasto ylitti alkuperäisen tavoitekokonsa

 

CapManin uusimman aktiiviseen arvonluontistrategiaan keskittyvän kiinteistörahaston oman pääoman määrä nousi rahaston viimeisellä varainhankintakierroksella 273 milj. euroon ylittäen sen alkuperäisen tavoitekoon. Rahastoon sijoittivat useat institutionaaliset sijoittajat Suomesta, muualta Euroopasta ja Yhdysvalloista. Rahasto sijoittaa pääasiassa toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin suurimmissa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa.


CapMan Nordic Real Estate -rahasto on tehnyt jo kuusi sijoitusta ja käyttänyt noin kolmasosan sijoituskapasiteetistaan. Sijoituksiin kuuluvat toimistokiinteistöt Silverdal I, Apelsinen 4 ja Bergshamra Bro nopeasti kasvavalla ja keskeisellä toimistoalueella Tukholman pohjoispuolella sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitseva toimistokiinteistö Plaza Presto. Rahasto on lisäksi sijoittanut Kööpenhaminassa yhdeksään kiinteistöön Amagerbrogade-ostoskadulla sekä kahteen asuinkiinteistöön Kööpenhaminan keskustassa, jossa asuntojen kysyntä on voimakkaassa kasvussa.


”Keskeisillä markkinoillamme on paljon houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia ja odotamme tekevämme useita uusia sijoituksia tänä vuonna. Paikallinen läsnäolomme ja vahva tiimimme luovat erinomaiset edellytykset sijoitustemme arvonluonnille. Hallinnoimme ja kehitämme kiinteistöjämme tiiviissä yhteistyössä vuokralaisten kanssa”, sanoo CapMan Real Estate -tiimin vetäjä ja senior partner Mika Matikainen.


Uusimman sijoituksensa CapMan Nordic Real Estate -rahasto teki viime viikolla Tanskan Esbjergissä sijaitsevan BROEN-kauppakeskuksen kehitysprojektiin. Kauppakeskuksen rakentaminen aloitetaan keväällä 2015 ja pinta-alaltaan 29 900 neliömetriseen kauppakeskukseen tulee noin 70 liikettä. Kehitysprojekti toteutetaan yhteistyössä tanskalaisen TK Development A/S:n kanssa.


”BROEN-kauppakeskuksella on ainutlaatuinen sijainti aivan kaupungin ydinkeskustassa rautatien ylle rakennettavalla sillalla aseman välittömässä läheisyydessä loistavien liikenneyhteyksien varrella. Kauppakeskus elävöittää Esbjergin keskustaa ja tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet vaikutusalueen 250 000 asukkaalle”, kommentoi CapMan Real Estaten senior partner Torsten Bjerregaard.

 

Lisätietoja:

Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh: 020 720 7616

Torsten Bjerregaard, senior partner, CapMan Real Estate, puh: +44 7715 772 554

  

CapMan www.capman.fi

CapMan on yksi Euroopan johtavista pääomasijoittajista. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tarjoamme houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Credit vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 3,0 miljardin euron pääomia.