Skip to content

CapManin kohdeyritys Walki myy valtaosan teollisuuspakkausliiketoiminnastaan

22/05/2015

CapMan lehdistötiedote 22.5.2015 klo 14.25

CapManin kohdeyritys Walki myy valtaosan teollisuuspakkausliiketoiminnastaan

Johtava suojapakkausmateriaalien ja teknisten laminaattien tuottaja Walki-konserni on tänään ilmoittanut sopineensa Suomen Pietarsaaren sekä Puolan Wroclawin tehtaiden myynnistä kansainväliselle pakkaus- ja paperikonsernille Mondille. 

Kaupan kohteena olevien kahden tehtaan yhteenlaskettu liikevaihto on 113 milj. euroa (2014) ja ne muodostavat valtaosan Walkin teollisuuspakkausliiketoiminnasta. Tehtaiden tuottamaa pakkausmateriaalia käytetään pääosin paperi- sekä aaltopahviteollisuudessa. Kaupan toteutumisen jälkeen Walkilla on kahdeksan tehdasta ja liikevaihtoa noin 200 milj. euroa. Ehdotetun kaupan seurauksena Walki voi keskittää kaikki resurssinsa kasvaville markkinoille energiatehokkaiden laminaattien ja rakentamiseen tarkoitettujen membraanien kehittämiseen sekä valikoidusti kuluttajapakkaussegmentteihin. Osittaisesta irtautumisesta saadut varat käytetään Walkin taseen vahvistamiseen sekä kasvuinvestointeihin.

Suunniteltu kauppa on ehdollinen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle. Walki on CapMan Buyout VIII sekä CapMan Mezzanine IV -rahastojen kohdeyritys. 

 

Lisätietoja:

Anders Björkell, partneri, CapMan Buyout, puh. 020 720 7502
Leif Frilund, toimitusjohtaja, Walki, puh. 040 354 3330

 

CapMan (www.capman.com)
CapMan on yksi Euroopan johtavista pääomasijoittajista. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tarjoamme houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Credit sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 3,0 miljardin euron pääomia.

Walki (www.walki.com)
Walki-konserni on johtava teknisten laminaattien ja suojapakkausmateriaalien tuottaja. Yritys on erikoistunut kuitupohjaisiin älykkäisiin monikerroksisiin laminaattituotteisiin, joiden käyttötarkoitus vaihtelee energiatehokkaasta rakentamisesta muovipäällysteisiin pakkauksiin. Walki toimii 11 maassa ja yrityksellä on yhteensä noin 900 työntekijää Suomessa, Saksassa, Alankomaissa, Puolassa, Venäjällä, Isossa-Britanniassa ja Kiinassa. Konsernin vuotuinen liikevaihto on yli 300 milj. euroa.

Mondi (www.mondigroup.com)
Mondi on kansainvälinen pakkaus- ja paperikonserni, joka toimii noin 30 maassa ja työllistää noin 25 000 henkilöä. Liiketoiminta keskittyy Keski-Eurooppaan, Venäjälle, Pohjois-Amerikkaan ja Etelä-Afrikkaan. Mondin valikoimaan kuuluu yli 100 pakkaus- ja paperituotetta, joista voidaan räätälöidä yli 100 000 erilaista ratkaisua asiakkaille ja kuluttajille.