Skip to content

CapMan myy omistuksensa Silexista

14/07/2015

CapMan Oyj pörssitiedote – 14.7.2015 klo 9.45

CapMan myy omistuksensa Silexista

CapManin hallinnoimat rahastot ovat myyneet omistuksensa Silex Microsystems AB:sta, itsenäisestä MEMS-pohjaisten (Micro Electro Mechanical Systems) komponenttien valmistajasta, hongkongilaiselle pääomasijoittajalle. Kaupalla on positiivinen vaikutus CapManin vuoden 2015 tulokseen yhteensä noin 1,5 milj. euron voitonjako-osuustuottojen (netto) ja käypien arvojen muutoksen seurauksena. Irtautumisen kassavirtavaikutus vuodelle 2015 on noin 2 milj. euroa.

Vuonna 2000 perustettu Silex on maailman johtavin MEMS-pohjaisten sensoreiden, aktuaattoreiden ja kolmiulotteisten tarkkuusmittausvälineiden valmistaja lääketieteen, biotekniikkateollisuuden sekä telekommunikaatio- ja kuluttajaelektroniikka-alan yrityksille. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Ruotsissa ja sillä on toimipisteet myös Yhdysvalloissa Bostonissa ja San Franciscossa.

”Silexista on CapManin omistusaikana kasvanut MEMS-pohjaisten ratkaisujen markkinajohtaja. Viime vuosina tuotantokapasiteetti on viisinkertaistunut ja tuotteiden kustannustehokkuus parantunut laajan toiminnan optimointiohjelman myötä. Olemme yhdessä rakentaneet vankan pohjan yhtiölle seuraavaa kasvuvaihetta ajatellen”, sanoo kohdeyhtiöstä vastaava CapManin neuvonantaja Lennart Jacobsson.

”MEMS-komponenttien kehitys on kompleksista ja vaatii taitoa ja osaamista. Olemme iloisia, että meillä on ollut kumppani, joka ymmärtää prosessimme sekä asiakaslähtöisen näkökulmamme. Matkamme jatkuu nyt yhteistyössä uuden omistajan kanssa”, sanoo Silex Microsystemsin  toimitusjohtaja Edvard Kälvesten.

Ennen kaupan toteutumista CapManin hallinnoimat rahastot omistivat noin 31 % Silexin osakkeista. Kauppa toteutui 13.7.2015.

Lisätietoja:   
Lennart Jacobsson, senior advisor, CapMan, puh. +46 705 55 10 50

Edvard Kälvesten, toimitusjohtaja, Silex Microsystems puh. +46 707 32 31 01

 

CapMan www.capman.fi
CapMan on yksi Euroopan johtavista pääomasijoittajista. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Credit sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 3,0 miljardin euron pääomia.

Silex Microsystems AB www.silexmicrosystems.com
Silex Microsystems on maailman suurin MEMS-pohjaisten komponenttien valmistaja ja sensorijärjestelmien vallankumouksen mahdollistaja. Silex tekee yhteistyötä yli 60 kansainvälisen asiakkaan kanssa innovatiivisten MEMS-teknologioiden kaupallistamiseksi. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Järnfällassa Tukholman pohjoispuolella. Yhtiöllä on yhteensä 140 työntekijää Ruotsissa sekä Yhdysvalloissa Bostonissa ja San Franciscossa.