Skip to content

CapMan Real Estate ja Tristan myyvät Suur-Tukholman alueella sijaitsevan Silverdal I -kiinteistön etuajassa kauppahintaan 300 milj. kruunua

03/07/2015

CapMan lehdistötiedote – 3.7.2015 klo 9.15

CapMan Real Estate ja Tristan myyvät Suur-Tukholman alueella sijaitsevan Silverdal I -kiinteistön etuajassa kauppahintaan 300 milj. kruunua

CapMan Nordic Real Estate -rahasto sekä Tristan Capital Partnersin hallinnoima Curzon Capital Partners III -rahasto ovat sopineet myyvänsä Silverdal I -nimisen toimistokiinteistön ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle Klövern AB (publ):lle kauppahintaan 300 milj. kruunua alle kolme vuotta kiinteistön hankinnasta. Silverdal I sijaitsee Sollentunassa Suur-Tukholman alueella. Irtautuminen on CapMan Nordic Real Estate -rahaston ensimmäinen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme, sillä onnistuimme lisäarvoa tuottavan strategiamme toteuttamisessa alkuperäistä arviotamme nopeammin. Kiinteistö on nyt täyteen vuokrattu yhdeksälle eri vuokralaiselle ja toimistorakennuksen toimivuutta on parannettu. Olemme iloisia, että CapMan Nordic Real Estate -rahaston irtautumiset saivat näin hyvän alun”, kommentoi CapMan Real Estaten senior partner Ed Williams.

Silverdal I, (rekisteröity nimi Malten I), sijaitsee E4-moottoritien varrella Silverdalissa Sollentunan kunnassa erinomaisella paikalla Tukholman keskustan ja Arlandan lentokentän välillä. Kiinteistö on täyteen vuokrattu ja sen suurimmat vuokralaiset BMW ja Pfizer edustavat noin 70 prosentin osuutta kohteen vuokrakassavirrasta. Rakennuksessa on noin 13 300 neliömetriä, jotka koostuvat pääasiassa toimistotiloista. CapMan Real Estate on vastannut kiinteistön hallinnoinnista.

”Silverdal I on erinomainen esimerkki strategiastamme: olemme nostaneet kiinteistön arvoa merkittävästi saamalla suuria ja vakiintuneita yrityksiä sen vuokralaisiksi suunniteltua nopeammin. Ajoitus rahastomme kahdeksannelle irtautumiselle on hyvä, sillä vastaavanlaisten kiinteistöjen kysyntä Ruotsissa on kasvanut”, kertoo Tristan Capital Partnersin toiminnanjohtaja Karol Bartos.

Kaupan odotetaan toteutuvan syyskuussa 2015. 

Vuonna 2013 perustettu CapMan Nordic Real Estate -rahasto sijoittaa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin. Silverdal I:n jälkeen rahastoon on tehty kymmenen sijoitusta.

 

Lisätietoja:
Ed Williams, senior partner, CapMan Real Estate, puh. +46 (0)8 445 1051
Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh: 020 720 7616
Monica O’Neill, partner, Tristan Capital Partners, puh. +44 20 3463 8900

CapMan www.capman.com

CapMan on yksi Euroopan johtavista pääomasijoittajista. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteemme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Credit sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 3,0 miljardin euron pääomia. 

Tristan Capital Partners www.tristancap.com

Tristan Capital Partners on työntekijöidensä omistama yritys, joka on erikoistunut kiinteistösijoitusstrategioihin Isossa-Britanniassa ja Manner-Euroopassa.Tristan toimii Curzon Capital Partners IV:n ja Curzon Capital Partners III:n ja pääomarahastojen European Property Investors, LP, European Property Investors Special Opportunities, LP sekä European Property Investors Special Opportunities 3, LP salkunhoitajana. Tristanin eurooppalaiset core-plus ja lisäarvoa tuottavat/opportunistiset kiinteistörahastot hallinnoivat noin 5 mrd. euron pääomia. Tristanin pääkonttori on Lontoossa, ja sillä on toimipisteet Luxemburgissa, Milanossa, Pariisissa, Tukholmassa, Düsseldorfissa, Barcelonassa ja Varsovassa.

Klövern www.klövern.se

Klövern on ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö, joka tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa tarjotakseen heille tehokkaita toimitiloja Ruotsin kasvualueilla. Maaliskuun 2015 lopussa yhtiön omistamien kiinteistöjen arvo oli 31,0 mrd. kruunua ja niiden vuokra-arvo vuositasolla oli 3,0 mrd. ruotsin kruunua. Klövern on listattu Tukholman pörssissä.