Skip to content

Cederrothin myynti Orklalle on toteutunut

31/08/2015

CapMan Oyj pörssitiedote – 31.8.2015 klo 15.30

Cederrothin myynti Orklalle on toteutunut

CapManin hallinnoimien rahastojen 15.1.2015 tiedotettu irtautuminen Cederroth Intressenter AB:sta (”Cederroth”) on toteutunut kaupan saatua kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Rahastot myivät omistusosuutensa Orkla Home & Personalille, joka on osa norjalaista Orkla ASA monialayhtiötä. Irtautumisen kassavirtavaikutus CapMan-konsernille vuonna 2015 on 8 milj. euroa.

Lisätietoja kaupasta on saatavissa 15.1.2015 julkaistussa pörssitiedotteessa.

Lisätietoja:
Göran Barsby, senior partner, CapMan Buyout, puh. +46 734 408 487
Mikael Nordin, toimitusjohtaja, Cederroth Intressenter AB, puh. +46 706 825 447
Niko Haavisto, talousjohtaja, CapMan, puh. 050 465 4125 (konsernin tulos)

 

CAPMAN OYJ

Linda Tierala
päällikkö, viestintä ja sijoittajasuhteet

 

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.capman.fi

 

CapMan www.capman.fi
CapMan on yksi Euroopan johtavista pääomasijoittajista. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteemme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Credit sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 3,0 miljardin euron pääomia.

Cederroth Intressenter AB www.cederroth.fi
Perustettu vuonna 1890, Cederroth valmistaa ja myy hygienia-, kodin hygienia-, terveys- ja haavanhoito- sekä ensiaputuotteita. Yrityksellä on useita tunnettuja tuotemerkkejä, kuten LdB, Asan, Bliw, hth, Salvequick, LongoVital, Multiplex, Samarin, Allévo ja Grumme. Cederroth toimii Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Puolassa ja Espanjassa. Yrityksessä on noin 850 työntekijää ja vuonna 2014 sen liikevaihto oli noin 1,9 miljardia kruunua.

Orkla www.orkla.com
Orkla on johtava kuluttajabrändeihin ja konseptiratkaisuihin erikoistunut yritys, joka tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja elintarvike-, out-of-home- sekä leipomotuotemarkkinoille Pohjoismaissa, Baltiassa, Keski-Euroopassa, Venäjällä sekä Intiassa. Orklan pääkonttori sijaitsee Oslossa ja se on listattu Oslon pörssiin. Vuonna 2014, konsernin liikevaihto oli 30 miljardia norjan kruunua ja se työllisti noin 13 000 henkilöä. Orkla Home & Personal koostuu viidestä kuluttajatuoteyrityksestä, jotka toimivat pääasiassa Pohjoismaisilla markkinoilla.