Skip to content

CapMan Real Estate toteuttaa viiden tähden hotellin Helsingin ydinkeskustaan

08/12/2015

CapMan lehdistötiedote 8.12.2015 klo 10

CapMan Real Estate toteuttaa viiden tähden hotellin Helsingin ydinkeskustaan

CapMan Nordic Real Estate -rahasto ostaa Vanhan kirkkopuiston reunalla osoitteessa Yrjönkatu 13 sijaitsevan arvokiinteistön, joka tullaan muuntamaan 150 huoneen luksushotelliksi. Kesällä 2017 avautuvaa Hotel St. Georgea operoi Kämp Group.

Kiinteistön suunnitteli alun perin asuin- ja kirjapainokäyttöön arkkitehti Onni Tarjanne, jonka töihin lukeutuu useita tunnettuja rakennuksia Helsingin keskustassa, muun muassa Kansallisteatteri. 10 200 neliömetrin suuruisen kiinteistön ensimmäinen nykypäivään säilynyt osa valmistui 1890, jonka jälkeen kiinteistöä on laajennettu useaan otteeseen. Toimistokäytössä rakennus on ollut 1970-luvulta saakka. Kiinteistön pohjapiirrokset muuntuvat hyvin hotellikäyttöön ja CapMan Nordic Real Estate -rahasto on jo solminut pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Suomen johtavan luksus- ja lifestyle-hotellitoimijan Kämp Groupin kanssa. Rakennus remontoidaan täysin ennen Hotel St. Georgen avaamista kesällä 2017.

Uudessa hotellissa tulee olemaan 150 huonetta, uima-altaallinen spa, ravintola, cocktail-baari sekä sisäpihan talvipuutarha. Hotellin ilmeestä ja sisustussuunnittelusta vastaa ruotsalainen Stylt Trampoli, joka on voittanut muun muassa kaksi European Hotel Design Awards -palkintoa ja suunnittelut Kämp Groupiin kuuluvan helsinkiläisen Klaus K hotellin.

”Olemme innoissamme voidessamme toteuttaa tämän huippuhotellin erinomaiselle paikalle Helsingin ydinkeskustassa. Olemme suunnitelleet hanketta yli vuoden yhdessä Kämp Groupin kanssa ja CapMan Real Estaten vahva kokemus kiinteistöjen kehittämisestä ja hotellikiinteistöistä on ollut selkeä etu jo projektin kehitysvaiheessa”, kertoo CapMan Real Estaten partneri Juhani Erke. ”Yhdistämällä osaamisemme herätämme tämän upean kiinteistön täyteen kukoistukseensa ja elävöitämme sitä kautta koko korttelia”, Erke jatkaa.

”Hotel St. George tulee olemaan Helsingin kiehtovin luksushotelli. Klassisena, mutta samaan aikaan modernina ja yllättävänäkin se täydentää Helsingin parhaimpien hotellien kokonaisuuden yhdessä lippulaivahotellimme, Hotel Kämpin kanssa. Valtteja hotellilla on ensiluokkaisen palvelun ja näyttävän designin lisäksi sijainti paraatipaikalla Helsingin ydinkeskustassa”, kertoo Kämp Groupin toimitusjohtaja Laura Tarkka.

Kiinteistön rakennustyöt alkavat tammikuussa 2016. Rakennuttajakonsulttina toimii Ramboll CM Oy ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkval Arkkitehdit Oy.

Kiinteistön remontointi tähtää LEED Platina -ympäristösertifikaattiin. LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) on kansainvälinen kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä, jonka avulla pyritään vähentämään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta.

Yrjönkatu 13 on CapMan Nordic Real Estate -rahaston 14. sijoitus ja kolmas Suomessa.

”Kauppa vastaa aktiiviseen arvonluontiin keskittyvää sijoitusstrategiaamme ja olemme erittäin tyytyväisiä, että koko kiinteistö on vuokrattu jo ennen rakennustöiden aloittamista”, sanoo Mika Matikainen, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä ja senior partner.

Kämp Group on CapManin hallinnoiman CapMan Buyout X -rahaston kohdeyritys.

Lataa kuvia kohteesta: ilmakuva, puistokuva

Lisätietoja:

Juhani Erke, partneri, CapMan Real Estate, puh. 050 549 5104

Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh. 020 720 7616

Laura Tarkka, toimitusjohtaja, Kämp Group Oy, puh. 040 505 2193

 

CapMan www.capman.fi
CapMan on yksi Euroopan johtavista pääomasijoittajista. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Credit sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 2,8 miljardin euron pääomia..

Kämp Group www.kampgroup.fi, www.hotelkamp.fi, www.glohotels.fi, www.kampspa.fi, www.klauskhotel.com, www.lillaroberts.fi, www.hotelhaven.fi, www.hotelfabian.fi

Kämp Group on suomalainen hotellikonserni, johon kuuluu joukko Helsingin maineikkaimpia hotelleja ja ravintoloita sekä Kämp Spa. Kämp Groupissa työskentelee noin 400 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2015 on noin 63 miljoonaa euroa. Konsernin kansainvälisesti tunnetuin hotelli on 1887 perustettu legendaarinen Hotel Kämp ja lisäksi siihen kuuluu luksus- ja design-hotelli Klaus K, korkea tasoiset Hotelli Haven, Hotelli Fabian, elokuussa avattu Hotelli Lilla Roberts sekä suosittu lifestyle-hotelliketju GLO Hotels. Kämp Groupin omistavat CapManin hallinnoimat rahastot, Berling Capital Oy, Rake Oy ja Kämp Groupin toimiva johto.