Skip to content

CapMan Real Estate neuvonantajana saksalaisen eläkevakuutusyhtiön 80 milj. euron asuntosalkun hankinnassa Suomessa

12/04/2016

CapMan Oyj                       Pörssitiedote                     12.4.2016 klo 9.45

CapMan Real Estate neuvonantajana saksalaisen eläkevakuutusyhtiön 80 milj. euron asuntosalkun hankinnassa Suomessa

CapMan Real Estate on toiminut Bayerische Versorgungskammerin (BVK) neuvonantajana prime-kohteiden asuntosalkun hankinnassa pääkaupunkiseudulla. Bayerische Versorgungskammerin, Saksan suurimman eläkevakuutusyhtiön, hallinnoitavat pääomat ovat noin 62 mrd euroa.

Salkun seitsemän asuinkiinteistöä sijaitsevat Helsingin ja sen kehyskuntien kasvualueilla ja kattavat yhteensä 356 asuntoa ja 18 781 neliömetriä. Salkku ostettiin suomalaiselta kiinteistörahastolta Tapiola KR IV Ky:ltä. Sijoituksen kartoittamisen ja neuvonantopalvelujen lisäksi CapMan Real Estate tulee hallinnoimaan kohteita.

”Olemme iloisia mahdollisuudesta työskennellä yhdessä BVK:n kanssa. Heidän sitoumuksensa kertoo luottamuksesta tiimiimme ja vahvasta asemastamme pohjoismaisella kiinteistömarkkinalla. Neuvonantajina voimme hyödyntää osaamistamme ja verkostojamme sekä lisäarvon tuottoon perustuvia sijoitusstrategioita, joita olemme toteuttaneet rahastoissamme viime vuosina”, kommentoi CapMan Real Estate -tiimin vetäjä Mika Matikainen.

”Yhteistyö on jatkumoa kasvustrategiallemme ja osa tavoitettamme palvella sijoittajia tehokkaammin myös perinteisen rahastomallin ohella”, sanoo CapMan Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Westerlund.

Lisätietoja:

Mika Matikainen, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, p. 040 519 0707
Heikki Westerlund, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, p. 050 559 6580

CapMan www.capman.fi
CapMan on johtava pohjoismainen pääomasijoitusalalla toimiva sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Credit sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 2,8 miljardin euron pääomia.

Bayerische Versorgungskammer (BVK) www.versorgungskammer.de
Bayerische Versorgungskammer on työ- ja kunnalliseläkkeiden keskusjärjestö sekä Saksan suurin eläkevakuutusyhtiö. Yhtiö hallinnoi keskitetysti kahtatoista ammatinharjoittajien ja kuntien eläkeohjelmaa. BVK:n saamat eläkemaksut ovat yhteensä 4 milj. euroa 2 miljoonalta vakuutuksenhaltijalta, joille maksetaan 2,9 milj. euroa eläkettä vuodessa. BVK hallinnoi 62 mrd euron pääomia ja yhtiöllä on 1 200 työntekijää.