Skip to content

CapMan Real Estate hankkii 50 prosentin omistusosuuden Tanskan johtavasta outlet-keskuksesta

13/06/2016

CapMan Real Estate        lehdistötiedote                13.6.2016 klo 11.10

CapMan Real Estate hankkii 50 prosentin omistusosuuden Tanskan johtavasta outlet-keskuksesta

CapMan Nordic Real Estate -rahasto on hankkinut 50 prosentin omistusosuuden Ringsted Outletista ja aloittaa hankkeessa yhteistyön tanskalaisen kiinteistöyhtiö TK Developmentin kanssa. Ringsted Outlet on Tanskan ensimmäinen ja johtava outlet-keskus. Kaupan tavoitteena on kehittää keskusta ja sen palveluita vastaamaan kasvavaa kysyntää.

”Olemme erittäin iloisia mahdollisuudesta sijoittaa tähän vähittäiskaupan sektoriin, joka on ollut selkeässä kasvussa viime vuosina. Rinsgsted Outletin kasvunäkymät ovat vakaat ja näemme monia arvonluontimahdollisuuksia muun muassa parantamalla käyttöastetta sekä tuotemerkkien tarjontaa”, kommentoi CapMan Real Estaten senior partner Torsten Bjerregaard.

”Meillä on aikaisempaa kokemusta yhteistyöstä TK Developmentin kanssa BROEN-ostoskeskuksen kehitysprojektissa Tanskan Esbjergissä ja odotamme innolla, että voimme yhdistää voimamme myös Ringsted Outletin kehityksessä”, Bjerregaard lisää.

Ringsted Outlet äänestettiin Tanskan parhaaksi outlet-keskukseksi vuonna 2015. Keskus sisältää 12 500 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa ja on ainoa arkkitehdin suunnittelema ja menestyksekkäitä kansainvälisiä outlet-kyliä jäljittelevä outlet-keskus Tanskassa. Keskus sijaitsee E20 moottoritien varrella Sealandissa vain 45 minuutin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta ja alueelta on myös suora junayhteys pääkaupungin keskustaan.

Ringsted Outletissa on tarjolla 44 tanskalaista ja lukuisia tunnettuja kansainvälisiä tuotemerkkejä kuten Nike, Hugo Boss ja Calvin Klein. Keskuksen käyttöaste on tällä hetkellä 85 prosenttia ja sen odotetaan täyttyvän vuoden sisällä. Sekä vierailijoiden määrä että liikevaihto ovat molemmat kasvaneet kaksinumeroisin luvuin viime vuosina. Vuonna 2015 keskuksessa kävi 1,5 milj. vierailijaa.

Vuonna 2013 perustettu 273 milj. euron suuruinen CapMan Nordic Real Estate -rahasto sijoittaa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin. Tähän mennessä rahasto on sijoittanut yhteensä 17 kohteeseen, joista kahdeksan sijaitsee Tanskassa.

Liitteenä kuvia kohteesta.

 

Lisätietoja:
Torsten Bjerregaard, senior partner, CapMan Real Estate, puh. +44 7715 772 554
Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh. 020 720 7616

 

CapMan www.capman.fi
CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Nest Capital sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 2,7 miljardin euron pääomia.

 

TK Development www.tkdevelopment.dk
TK Development on kansainvälinen kiinteistökehitysyhtiö joka toimii Tanskassa, Ruotsissa ja Puolassa. Yhtiö keskittyy erityisesti ostos- ja monitoimikeskusten, vähittäiskaupan keskusten, toimistorakennusten ja yritysten pääkonttorien kehitykseen sekä Tanskassa ja Puolassa myös asuinkiinteistöjen kehitykseen. TK Development tarjoaa pääasiassa asiantuntijapalveluja toimien tehokkaana ja luovana linkkinä vuokralaisten, sijoittajien, alihankkijoiden ja muiden yhteistyökumppanien välillä.