Skip to content

CapMan Real Estate myy tukholmalaisen koulurakennuksen suunniteltua aiemmin

22/09/2016

CapMan Real Estate        Lehdistötiedote                22.9.2016 klo 14.00

CapMan Real Estate myy tukholmalaisen koulurakennuksen suunniteltua aiemmin

CapMan Nordic Real Estate -rahasto on sopinut myyvänsä englanninkielisenä kouluna toimivan kiinteistön Älvjössä Tukholman eteläosassa kiinteistön muutostöiden toimitiloista opetustiloiksi tultua päätökseen hiljattain. Ostaja on ruotsalainen eläkerahastojen omistama kiinteistöyhtiö Fastighets AB Stenvalvet. Stenvalvet omistaa ja kehittää julkisessa käytössä olevia kiinteistöjä.

CapMan Real Estate osti tyhjillään olevan 7 930 neliön toimistokiinteistön elokuussa 2015 sijoituskohteeksi ja modernisoi tilat Internationella Engelska Skolan -koulua varten opetuskäyttöön sopiviksi. Koulusta tuli kiinteistön pitkäaikainen vuokralainen. Muutostyöt saatiin päätökseen suunnitellussa aikataulussa ja koulu avasi ovensa oppilaille elokuussa.

”Älvsjö on nopeasti kasvava alue, jossa tarvitaan koko ajan lisää palveluita. Sekä oppilaat että heidän perheensä ovat osoittaneet paljon kiinnostusta kouluhanketta kohtaan. Myös sijoittajat ovat olleet erittäin kiinnostuneita hankkeesta. Olemme erittäin tyytyväisiä hyvin sujuneeseen yhteistyöhömme IES-koulun kanssa Älvsjössä ja toivomme, että onnistunut yhteistyömme jatkuu myös tulevissa projekteissa”, CapMan Real Estaten Senior Partner Ed Williams kommentoi.

Koulukiinteistö on CapMan Nordic Real Estate -rahaston neljäs irtautuminen. 273 miljoonan euron suuruinen rahasto sijoittaa pääosin pohjoismaisissa kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin. Rahasto perustettiin vuonna 2013.

 

Lisätietoja:

Ed Williams, Senior Partner, CapMan Real Estate, puh. +46 8 445 1051

 

CapMan www.capman.fi

CapMan on johtava pohjoismainen pääomasijoitusalalla toimiva sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Nest Capital sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 2,8 miljardin euron pääomia.