Skip to content

Varma, CapMan Nordic Real Estate -rahasto ja Cavendo sijoittavat suosittuun Heron City -kauppakeskukseen Tukholmassa

01/09/2016

CapMan lehdistötiedote                        1.9.2016 klo 8.30

Varma, CapMan Nordic Real Estate -rahasto ja Cavendo sijoittavat suosittuun Heron City -kauppakeskukseen Tukholmassa

Varman, CapMan Nordic Real Estate -rahaston ja Cavendon muodostama yhteisyritys ostaa Heron Cityn, 49,400 neliömetrin laajuisen kauppakeskuksen Pohjoismaiden vilkkaimmassa kauppakeskittymässä Tukholman Kungens Kurva -alueella. Kohde ostetaan NIAM-kiinteistörahastolta 930 miljoonalla kruunulla (98 miljoonaa euroa). 

– Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä pitkäaikaisen kumppanimme ja sijoittajamme Varman sekä uuden kumppanimme Cavendon kanssa, jonka vastuulla on kauppakeskuksen kehityssuunnitelman toteuttaminen. Näemme Heron Cityssä monia kehitysmahdollisuuksia, ja siksi se sopii erinomaisesti arvonlisästrategiaamme, kommentoi CapMan Real Estaten senior partner Ed Williams.

Kungens Kurva on kauppakeskittymä Etelä-Tukholmassa 15 minuutin matkan päässä ydinkeskustasta, ja sen kävijämäärä on noin 20 miljoonaa henkilöä vuodessa. Alueen ankkuriliike on maailman suurin IKEA-tavaratalo, ja sen vaikutuspiirissä asuu 1,5 miljoonaa ihmistä 30 minuutin ajomatkan säteellä.  

Keskuksen päävuokralaiset ovat SF Bion operoima Ruotsin suurin elokuvateatteri, elektroniikkaketju Media Markt, sisustus- ja huonekaluketju Mio, päivittäistavarakauppaketju Willy’s sekä urheilukauppaketju XXL. Erikoistuneen liikevalikoiman ansiosta Heron City ei kilpaile suoraan alueen muiden kauppakeskusten kanssa, ja sen kävijämäärä ja liikevaihto ovat kasvaneet Kungens Kurva -alueen laajentuessa viime vuosina. Vuonna 2015 Heron Cityn kävijämäärä oli 7,2 miljoonaa. Lisäksi kauppakeskus tulee hyötymään kehitteillä olevasta Tukholman ohikulkutiestä, joka parantaa merkittävästi alueen kulkuyhteyksiä ja vaikutusaluetta.

– Varma on Suomen johtavia kiinteistösijoittajia mutta tavoittelemme aktiivisesti myös mahdollisuuksia hajauttaa kiinteistösijoituksiamme kansainvälisesti. Sijoitussalkun laajentaminen Etelä-Tukholman vakiintuneella ja kasvavalla Kungens Kurva -alueella on meille sopiva ja mielenkiintoinen mahdollisuus. Yhteistyö CapManin ja Cavendon kanssa antaa vahvat eväät kiinteistön menestyksekkääseen kehittämiseen, kommentoi Varman kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Ilkka Tomperi.

– Olemme ylpeitä yhteistyöstä Varman ja CapManin kanssa. Heron Cityn toiminta on vahvalla pohjalla ja kiinteistö hyötyy lisäksi aktiivisen hallinnoinnin tuomista arvonlisämahdollisuuksista, mikä sopii mainiosti Cavendon sijoitusfilosofiaan. Odotamme innolla kiinteistön kehittämistä täyteen potentiaaliinsa yhteistyössä kumppaniemme kanssa, kommentoi Cavendon toimitusjohtaja Joakim Karlsson.

– Kiinteistösijoitukset sopivat erinomaisesti sijoitussalkkuumme. Viimeaikaiset kansainväliset sijoituksemme Länsi-Eurooppaan ovat hyötyneet markkinoiden myönteisestä kehityksestä, ja niiden tuottokehitys on ollut hyvää, kommentoi Ilkka Tomperi.

Lisätietoja:
Ed Williams, senior partner, CapMan Real Estate, puh. +46 (0)8 445 1051
Ilkka Tomperi, kiinteistösijoituksista vastaava sijoitusjohtaja, Varma, puh. 050 379 1903
Joakim Karlsson, toimitusjohtaja, Cavendo, puh. +46 (0)736 99 13 70

 

CapMan www.capman.fi
CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Nest Capital sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 2,8 miljardin euron pääomia.   

 

Varma www.varma.fi
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen vakavaraisin työeläkeyhtiö ja suurin yksityinen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 860 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2015 Varman maksutulo oli 4,6 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,2 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli kesäkuun 2016 lopussa 41,2 miljardia euroa. Varma on yksi Suomen suurimpia kiinteistösijoittajia, jonka kiinteistöportfolion koko on noin 3,8 miljardia euroa. 

Varma.fi / kiinteistöt: https://www.varma.fi/muut/kiinteistot/varman-kiinteistot/  

Tulostiedot ja sijoitukset:

https://www.varma.fi/muut/yhtiotietoa/Tulostiedot-ja-sijoitukset/

Vuosikertomus 2015 / Kiinteistösijoitukset: http://vuosikertomus.varma.fi/2015/sijoitukset/kiinteistosijoitukset/

 

Cavendo www.cavendo.se
Cavendo AB on itsenäinen sijoitusneuvonantaja ja omaisuudenhoitoyhtiö Tukholmassa. Tiimillä on laaja kokemus kaupallisten kiinteistöjen hankinnasta ja kehityksestä Pohjoismaissa. Cavendo perustettiin vuonna 2014 ja sen asiakkaisiin lukeutuu pohjoismaisia instituutioita kuten AMF Pensionsforsakring, Ilmarinen, Varma ja CapMan.