Skip to content

CapMan Real Estate irtautuu Tukholmassa sijaitsevasta if-vakuutusyhtiön pääkonttorina tunnetusta toimistorakennuksesta

03/10/2016

CapMan Real Estate        Lehdistötiedote                3.10.2016 klo 08.00

CapMan Real Estate irtautuu Tukholmassa sijaitsevasta if-vakuutusyhtiön pääkonttorina tunnetusta toimistorakennuksesta

CapMan Nordic Real Estate -rahasto on sopinut Tukholman Solnassa sijaitsevan Bergshamra Bro -toimistorakennuksen myynnistä Catellan perustamalle Solnaberg Property AB:lle. Kauppahinta on 858 miljoonaa Ruotsin kruunua (n. 89,5 milj. euroa).

Bergshamra Bro on näkyvällä paikalla E18-tien laidalla sijaitseva ja sen osittain ylittävä 31 325 neliömetrin kokoinen toimistorakennus Tukholmassa. Kiinteistössä on neljä toisiinsa liittyvää toimistorakennusta, ja sen päävuokralainen on vakuutusyhtiö if.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että onnistuimme tavoitteessamme parantaa kiinteistön käyttöastetta hankkimalla siihen uusia pitkäaikaisia vuokralaisia if:n lisäksi. Pidämme kaupan jälkeen itsellämme vielä merkittävän kokoisen tontin, joka tällä hetkellä toimii pysäköintialueena. Pyrimme kehittämään tontille rakennusoikeutta kaavamuutoksen kautta”, toteaa CapMan Real Estaten senior partner Ed Williams.

”Sekä yksityisten että institutionaalisten sijoittajien vahva kiinnostus ja ostajan, Solnaberg Property AB:n, saamat erinomaiset rahoitusehdot kertovat omaa kieltään siitä, kuinka hyvin CapMan on onnistunut kiinteistön kehittämisessä”, sanoo Catellan vastaava projektipäällikkö Martin Malhotra.

CapMan Nordic Real Estate -rahasto sijoitti Bergshamra Bro -kiinteistöön vuonna 2014 ja irtautuminen on rahaston viides. 273 miljoonan euron suuruinen rahasto sijoittaa pääosin pohjoismaisissa kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin. Rahasto perustettiin vuonna 2013.

 

Lisätietoja:
Ed Williams, Senior Partner, CapMan Real Estate, puh. +46 (0)8 445 1051
Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, p. 040 519 0707

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE 

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Nest Capital sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 2,8 miljardin euron pääomia.