Skip to content

CapMan Real Estate neuvonantajana kolmen asuinrakennuksen hankinnassa Kööpenhaminan kasvualueella

29/12/2016

CapMan Real Estate        lehdistötiedote                 29.12.2016 klo 10.30

CapMan Real Estate neuvonantajana kolmen asuinrakennuksen hankinnassa Kööpenhaminan kasvualueella

CapMan Real Estate toimii Saksan suurimman eläkevakuutusyhtiön BVK:n neuvonantajana kolmen asuinkiinteistön hankinnassa Strandholmenin kasvavalla asuinalueella Kööpenhaminassa. Strandholmen on toinen CapMan Real Estaten toteuttama sijoitus BVK:n myöntämän mandaatin pohjalta. Mandaatin tavoitteena on sijoittaa pohjoismaisiin vuokra-asuntokohteisiin yhteensä 400 milj. eurolla.

Strandholmen on entinen teollisuusalue neljän kilometrin päässä Kööpenhaminan keskustasta. Aluetta on sittemmin kehitetty eloisaksi asuinympäristöksi ja se sijaitsee lähellä virkistysalueita, julkisia kulkuyhteyksiä sekä palveluita. Kolmessa rakennettavassa asuinkiinteistössä on yhteensä 19 523 neliömetriä pinta-alaa, 176 asuntoa ja 86 maanalaista parkkipaikkaa. Kahden kiinteistön rakennustyöt on aloitettu ja niiden odotetaan valmistuvan heinäkuussa 2018. Kolmas kiinteistö odottaa vielä kaavan vahvistumista. Kiinteistöjä kehittää ja myy tanskalainen rakennusyhtiö CASA A/S. Hankkeiden valmistuttua kaupan arvo on noin 85 milj. euroa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tähän toiseen sijoitukseen, jossa olemme toimineet BVK:n neuvonantajina saamamme 400 milj. euron mandaatin pohjalta. Kööpenhaminan asuntomarkkina jatkaa kasvuaan ja vuokra-asuntojen käyttöasteet ovat korkealla. Myös houkuttelevan sijaintinsa puolesta Strandholmen sopii mandaatin sijoitusstrategiaan täydellisesti”, kommentoi CapMan Real Estaten senior partner Torsten Bjerregaard.

Huhtikuussa 2016 CapMan Real Estate toimi mandaatin pohjalta BVK:n neuvonantajana noin 80 milj. euron suuruisen asuinkiinteistösalkun hankinnassa pääkaupunkiseudulla Suomessa.

 

Lisätietoja:
Torsten Bjerregaard, senior partner, CapMan Real Estate, puh. +46 (0)8 445 1051
Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh. 040 519 0707

 

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE


CapMan on johtava pohjoismainen pääomasijoitusalalla toimiva sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Credit sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 2,8 miljardin euron pääomia.

Bayerische Versorgungskammer (BVK)
www.versorgungskammer.de

Bayerische Versorgungskammer on työ- ja kunnalliseläkkeiden keskusjärjestö sekä Saksan suurin eläkevakuutusyhtiö. Yhtiö hallinnoi keskitetysti kahtatoista ammatinharjoittajien ja kuntien eläkeohjelmaa. BVK:n saamat eläkemaksut ovat yhteensä 4 miljardia euroa 2 miljoonalta vakuutuksenhaltijalta, joille maksetaan 2,9 miljardia euroa eläkettä vuodessa. BVK hallinnoi 62 miljardin euron pääomia ja yhtiöllä on 1 200 työntekijää.