Skip to content

Irtautuminen Ideanista toteutunut – kaupan vaikutus CapManin osakekohtaiseen tulokseen viisi senttiä

01/03/2017

CapMan Oyj pörssitiedote                            1.3.2017 klo 13.30

Irtautuminen Ideanista toteutunut – kaupan vaikutus CapManin osakekohtaiseen tulokseen viisi senttiä

CapManin tytäryhtiö Norvestian irtautuminen Idean Enterprises Oy:sta on toteutunut. Irtautuminen kerryttää CapManin vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen osakekohtaista tulosta viidellä sentillä. Kaupalla on lisäksi merkittävä positiivinen kassavirtavaikutus.

Idean-transaktioon sisältyy CapManille nyt realisoituvan tuoton lisäksi mahdollinen lisäkauppahinta, joka määräytyy kahden vuoden kuluessa kaupan toteutumisesta. Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

 

CAPMAN OYJ

 

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.capman.fi

 

Lisätietoja:
Heikki Westerlund, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, puh. 050 559 6580
Juha Mikkola, Growth Equity, CapMan Oyj, puh. 050 590 0522

CapMan Oyj
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 25 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja ammattimaisille sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Sijoitusstrategiamme kattavat yritysostot (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth Equity), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), infrastruktuurin (Infra) ja taktiset sijoitukset (Tactical Opportunities). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.

 

Idean Enterprises Oy on Suomessa perustettu digitaalisten palveluiden ja käyttäjäkokemusten suunnitteluun erikoistunut yritys, jonka asiakkaat ovat maailman johtavia toimijoita Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Ideanin suunnittelemia palveluita käyttävät sadat miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa. Ideanin vuoden 2016 liikevaihto oli 25 miljoonaa euroa, josta noin 70 prosenttia tuli kansainvälisiltä markkinoilta. Ideanin studiot sijaitsevat Suomessa (Helsinki, Tampere), Saksassa (Berliini) ja Yhdysvalloissa (Palo Alto, San Francisco, Los Angeles, Austin(TX) ja New York). Yritys työllistää yhteensä yli 150 henkeä. www.idean.com