Skip to content

CapMan Real Estate irtautuu kauppakeskus Skanssista

10/05/2017

CapMan Real Estate lehdistötiedote                                            10.5.2017 klo 15.15

CapMan Real Estate irtautuu kauppakeskus Skanssista

CapMan RE II -rahasto on myynyt Turussa sijaitsevan kauppakeskus Skanssin CBRE Global Investorsin hallinnoimalle rahastolle.

”Olemme olleet mukana Skanssissa sen rakennuttamisesta alkaen ja on ollut ilo seurata kauppakeskuksen ja sen lähialueen kehitystä. Kauppakeskus on vaikuttanut ratkaisevasti Skanssin kaupunginosan vetovoimaisuuteen ja suunnitteluun. Alueelle on sijoittunut lukuisa määrä muitakin vähittäiskaupan yrityksiä ja asuntorakentaminen on hyvässä vauhdissa. Erityisen ylpeitä olemme Skanssin toiminnan ekologisuudesta. Kauppakeskuksen toiminta suosii ympäristöystävällisiä arvoja, mikä näkyy muun muassa aurinkovoiman käytöllä, tehokkaalla kierrättämisellä ja aktiivisella hiilijalanjäljen pienentämisellä. Skanssille myönnettiin tammikuussa 2017 korkein mahdollinen ympäristöluokitus, LEED Platina. Skanssi on Euroopan ensimmäinen kauppakeskus, jolla on platinan lisäksi myös rakentamisen aikainen LEED-sertifikaatti. Olemme tyytyväisiä, että Skanssi saa uuden osaavan omistajan, joka voi jatkaa kauppakeskuksen kehittämistä näistä hyvistä lähtökohdista”, kommentoi CapMan Real Estaten partneri Kalle Myllymäki.

Skanssinkatu 10:ssä sijaitseva kauppakeskus on noin viiden kilometrin etäisyydellä Turun keskustasta, vilkkaan Valtatie 1:n varrella. Kauppakeskuksessa on laaja valikoima niin muotiin, sisustamiseen kuin vapaa-aikaan erikoistuneita liikkeitä sekä laaja kirjo erilaisia palveluita kuten kaupungin yhteispalvelu, ravintoloita, pankki ja hypermarket. Skanssin 37 230 neliömetrin pinta-alasta liiketilaa on 33 700 neliömetriä, toimistotilaa 130 neliömetriä ja muussa käytössä olevaa tilaa 3 400 neliömetriä. CapMan RE II -rahasto osti rakennusvaiheessa olevan Skanssin vuonna 2007. Kauppakeskus avattiin huhtikuussa 2009.

Lisätietoja:
Kalle Myllymäki, partneri, CapMan Real Estate, puh. 020 720 7618

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 25 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa.  Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja ammattimaisille sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Sijoitusstrategiamme kattavat yritysostot (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth Equity), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit) ja infrastruktuuri (Infra). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.