Skip to content

CapManin hankintapalvelu CaPS:in sopimusvolyymit kasvoivat 25 prosenttia 55 milj. euroon vuoden ensimmäisellä puoliskolla

27/06/2017

CapMan lehdistötiedote                                      27.6.2017 klo 9.00

CapManin hankintapalvelu CaPS:in sopimusvolyymit kasvoivat 25 prosenttia 55 milj. euroon vuoden ensimmäisellä puoliskolla

CapManin hankintapalvelu CaPS:in (CapMan Procurement Services) rooli osana CapManin palvelukokonaisuutta on korostunut viime vuoden aikana. Palvelut ovat tärkeä osa CapManin kasvustrategiaa. Verkoston käyttämien sopimusten myyntivolyymit ovat kasvaneet 25 prosenttia 55 milj. euroon vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta, ja uusia sopimuksia on solmittu 30 prosenttia enemmän. Palvelu on lisäksi kasvanut nopeasti Ruotsissa.

CaPS:in 110 jäsenyrityksellä on yhteensä yli 50 000 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa. Verkoston kumppaneina toimii yhteensä 130 toimittajaa, jotka hyötyvät suuremmista volyymeista sekä myynnin keskittämisestä yhden tahon kautta. CaPS keskittää jäsentensä ei-strategisten tuotteiden ja palveluiden hankintoja ja valitsee yhdessä jäsenverkoston kanssa yhden kumppanin palvelemaan kaikkia jäseniä.

”CaPS on konseptina ainutlaatuinen pohjoismaisten pääomasijoittajien keskuudessa. Kehitämme palvelukokonaisuutta jatkuvasti yhteistyössä jäsenistömme ja toimittajakumppaneidemme kanssa ja luomme verkostollemme lisäarvoa muun muassa säästöjen, tehokkaampien hankintaprosessien ja uusien asiakkuuksien muodossa. Onnistunutta yhteistyötä kuvastaa myös, että valtaosa CapManin entisistä kohdeyhtiöistä haluaa jäädä CaPS:iin CapManin irtautumisen jälkeenkin ja siirtää hankintavolyyminsa CaPS:in kumppaniverkostoon”, sanoo CaPS:in liiketoimintajohtaja Maximilian Marschan.

CapMan perusti CaPS:in vuonna 2009 keskittämään lähinnä hallinnoimiensa rahastojen kohdeyhtiöiden hankintaa. Palvelu on sittemmin kasvanut merkittävästi. CaPS:in palvelutarjontaan kuuluu sopimushintojen lisäksi yksityiskohtainen raportointi kaikista käytetyistä ja olemassa olevista sopimuksista Suomessa ja Ruotsissa, seurantaa helpottava ekstranet-työkalu sekä henkilöstöetuohjelma, jonka jokainen jäsenyritys saa käyttöönsä omalle henkilöstölleen. Henkilöstöetuohjelmaa käyttää jo 42 000 jäsenverkoston työntekijää.

”CaPS on täysin sisäisesti kehitetty konsepti, joka toimii yrittäjähenkisesti osana CapMania. Olemme erittäin ylpeitä siitä, miten paljon pieni ja ketterä tiimi on saanut aikaan näin lyhyessä ajassa ja odotamme palvelun kasvavan myös jatkossa uusien kategorioiden ja maantieteellisen laajentumisen seurauksena”, kommentoi CapMan Oyj:n vt. toimitusjohtaja Joakim Frimodig.

Lisätietoja:
Maximilian Marschan, liiketoimintajohtaja, CaPS, p. 050 591 1282
Joakim Frimodig, vt. toimitusjohtaja, CapMan Oyj, p. 050 529 0665

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 25 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja ammattimaisille sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Sijoitusstrategiamme kattavat yritysostot (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth Equity), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit) ja infrastruktuuri (Infra). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.