Skip to content

CapMan Nordic Real Estate irtautuu toimitila- ja asuinkiinteistöistä Kööpenhaminassa

13/07/2017

CapMan Real Estate lehdistötiedote                                                                         13.7.2017 klo 14.15

CapMan Nordic Real Estate irtautuu toimitila- ja asuinkiinteistöistä Kööpenhaminassa

CapMan Nordic Real Estate -rahasto on myynyt tunnetulla Amagerbrogade ostoskadulla Kööpenhaminassa sijaitsevat 11 toimitila- ja asuinkiinteistöä ruotsalaiselle kiinteistöyhtiö Akeliukselle. CapMan sijoitti kiinteistöihin vuosina 2013 ja 2014.

Amagerbrogade ostoskadun kiinteistöissä on vuokrattavaa pinta-alaa yhteensä 15 022 neliömetriä, josta 70 % on asuinkiinteistöjä ja 30 % liikekiinteistöjä. Amagerbrogaden kiinteistöt olivat CapMan Nordic Real Estate -rahaston toinen sijoitus.

”Olemme erittäin tyytyväisiä pohjoismaisen kiinteistörahastomme onnistuneesta irtautumisesta. Olemme omistusaikanamme parantaneet kohteita liiketoimintasuunnitelman mukaisesti; olemme pienentäneet liiketilojen vajaakäyttöä sekä kasvattaneet nettovuokratuottoa 140 % neljän vuoden aikana”, kommentoi CapMan Real Estaten managing partner Torsten Bjerregaard.

Kauppa toteutettiin yhteistyössä Keystone Investment Management:n kanssa Plesnerin toimiessa juridisena neuvontanajana. Välittäjänä kaupassa toimi RED.

CapMan Nordic Real Estate -rahasto sijoittaa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin. Omalta pääomaltaan 273 miljoonan euron suuruinen rahasto perustettiin vuonna 2013. Irtautuminen on rahaston yhdeksäs.

Lisätietoja: 
Torsten Bjerregaard, managing partner, Tanska, CapMan Real Estate, p. +44 203 640 8651
Mika Matikainen, managing partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, p. 040 519 0707

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 25 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja ammattimaisille sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Sijoitusstrategiamme kattavat yritysostot (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth Equity), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), infrastruktuurin (Infra) ja taktiset sijoitukset (Tactical Opportunities). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.