Skip to content

CapMan suunnittelee uuden kasvusijoituksiin keskittyvän rahaston perustamista ja nimittää partnerin Growth Equity -tiimiin

10/08/2017

CapMan Oyj Lehdistötiedote                                                                                                                 10.8.2017 klo 8.35

CapMan suunnittelee uuden kasvusijoituksiin keskittyvän rahaston perustamista ja nimittää partnerin Growth Equity -tiimiin

CapMan suunnittelee perustavansa uuden kasvusijoitus-rahaston, joka keskittyy pääosin suoriin vähemmistösijoituksiin listaamattomiin yrityksiin. Lisäksi, CapMan vahvistaa Growth Equity -sijoitustiimiään nimittämällä Antti Kummun partneriksi.

Suunnitellun Growth Equity -rahaston taustalla on sijoittajien kiinnostus aktiivisiin vähemmistösijoituksiin. Kasvusijoitusten osalta CapMan Growth Equity:llä on näyttöä menestyksekkäästä arvonluontityöstä ja onnistuneista irtautumisista. Uuden kasvusijoituksiin keskittyvän rahaston tavoitekoko on noin 80 milj. euroa ja sen varainkeruu on tavoitteena toteuttaa vuoden 2017 aikana.

”Markkinoilla on kysyntää strukturoidulle kasvusijoitusinstrumentille, jonka CapMan haluaa tarjota yhtenä vaihtoehtoisena sijoituskohteena sijoittajille”, kertoo CapMan Growth Equityn managing partner Juha Mikkola.

Growth Equity -tiimin uudella partnerilla Antti Kummulla on yli 10 vuoden kokemus pääomasijoituksista. Hän siirtyy CapManille Touhula Varhaiskasvatus Oy:stä, jossa hän toimi yhtiön talousjohtajana. Sitä ennen hän toimi johtajana Coronaria Hoitoketju Oy:ssä ja johtoryhmän jäsenenä Suomen Teollisuussijoitus Oy:ssä vastaten suorista sijoituksista kasvuvaiheen yrityksiin sekä teollisista suorista sijoituksista.

”Suunnitelmissamme olevan uuden kasvusijoituksiin keskittyvän rahaston perustaminen ja Antti Kummun nimitys Growth Equity -tiimiin kuvastavat kasvustrategiaamme, jonka komponentteina ovat uusien liiketoiminta-alueiden ja tuotteiden lanseeraaminen. Olemme tyytyväisiä saadessamme Antin vahvistamaan CapManin Growth Equity -tiimiä. Antin tausta tukee erinomaisesti tiimimme nykyistä osaamista ja näemme, että meillä on nyt hyvät edellytykset menestyä tässä uudessa pääomasijoittamisen kategoriassa”, toteaa CapMan Oyj:n vt. toimitusjohtaja Joakim Frimodig.

CapManin Growth Equity -tiimi etsii aktiivisesti voimakasta kasvua tavoittelevia yrityksiä tehden niihin merkittäviä, usean miljoonan vähemmistösijoituksia ja kehittäen aktiivisena omistajana niiden arvoa markkinatuottoa keskimääräistä enemmän. Tällä hetkellä CapMan on kasvusijoittajana yhteensä kuudessa pohjoismaalaisessa listaamattomassa yrityksessä.

Lisätietoja:
Juha Mikkola, managing partner, Growth Equity, CapMan Oyj, p. 050 590 0522
Joakim Frimodig, vt. toimitusjohtaja, CapMan Oyj, p. 050 529 0665

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 25 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on noin 110 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme yhteensä noin 2,3 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja ammattimaisille sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Sijoitusstrategiamme kattavat yritysostot (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth Equity), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), infrastruktuurin (Infra) ja taktiset sijoitukset (Tactical Opportunities). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.