Skip to content

CapMan perustaa uuden pohjoismaisiin kiinteistöihin sijoittavan avoimen rahaston

19/10/2017

CapMan Real Estate lehdistötiedote                                                                                     19.10.2017 klo 10.00

CapMan perustaa uuden pohjoismaisiin kiinteistöihin sijoittavan avoimen rahaston

CapMan perustaa uuden pohjoismaisiin kiinteistöihin sijoittavan CapMan Nordic Property Income -rahaston (”CMNPI”), joka on CapManin ensimmäinen avoin erikoissijoitusrahastomuotoinen kiinteistörahasto.

CapMan Real Estate laajentaa rahastotarjontaansa perustamalla vakaata vuokratuottoa tavoittelevan avoimen CMNPI-rahaston, joka hakee hajautusta pohjoismaiden suurimmista kasvukeskuksista. Aiemmin syyskuussa lanseeratun aktiiviseen arvonluontiin keskittyvän CapMan Nordic Real Estate II -rahaston tavoin CMNPI-rahasto keskittyy sijoituksissaan erityisesti toimistoihin ja päivittäistavaravetoisiin liiketiloihin. Lisäksi rahasto tekee sijoituksia myös muihin kiinteistösektoreihin, kuten logistiikkakiinteistöihin, jotka tarjoavat vakaata ja ennustettavaa tuottoa.

Rahaston perustamisen myötä CapManin pyrkii tarjoamaan kiinteistösijoitusosaamistaan entistä laajemmalle sijoittajakunnalle. CapMan Real Estatelle tyypillisten suurien instituutioasiakkaiden lisäksi CMNPI-rahaston rakenne sopii erinomaisesti myös pienemmille sijoittajille. Rahasto on auki sijoittajille kerran kvartaalissa, joten sijoituksia rahastoon voidaan tehdä rahaston sääntöjen puitteissa neljästi vuodessa, minkä lisäksi lunastuksia voi tehdä puolivuosittain. CapManin kiinteistötiimi on tunnistanut markkinoilta useita potentiaalisia sijoituskohteita ja rahaston on määrä tehdä ensimmäinen sijoitus jo vuoden 2017 aikana. Rahastolla ei ole ennalta määritettyä tavoitekokoa, mutta CapMan uskoo rahaston oman pääoman nousevan yli 200 miljoonaan euroon sen kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana.

”Vallitsevassa matalien korkojen ympäristössä on runsaasti kysyntää vakaata kassavirtaa tuottaville likvideille kiinteistösijoitusinstrumenteille. Esimarkkinointivaiheessa rahastoon on kohdistunut runsaasti kiinnostusta potentiaalisilta sijoittajilta. CapManin avoin kiinteistörahasto tavoittelee vakaata vuokrakassavirtaan perustuvaa tuottoa hajauttamalla sijoitukset kiinteistöihin pohjoismaiden suurimmissa kasvukeskuksissa. Tavoittelemissamme sijoituskohteissa on tyypillisesti joko pitkä vuokrasopimus vahvojen ankkurivuokralaisten kanssa tai hyvin hajautettu vuokralaiskanta”, kertoo CapMan Real Estaten managing partner Mika Matikainen.

”Avoin kiinteistörahasto on CapManin ensimmäinen. Tavoitteenamme on tarjota joustavampia sijoittamisen tuoteratkaisuja ja uusi tuote mahdollistaa meille myös laajemman sijoittajakunnan palvelemisen. CapMan Real Estatella on ainutlaatuinen ja vahva osaaminen pohjoismaisilta kiinteistömarkkinoilta, minkä hyödyntämistä jatkamme myös uuden kiinteistörahaston osalta”, toteaa CapMan Oyj:n toimitusjohtaja Joakim Frimodig.

CapMan Real Estaten pohjoismaiseen tiimiin kuuluu yli 30 kiinteistöalan ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. CapMan Real Estate on perustettu vuonna 2005 ja sen hallinnoima varallisuus on tällä hetkellä yhteensä noin 1,7 miljardia euroa.

Lisätietoja:
Mika Matikainen, managing partner, CapMan Real Estate, p. 040 519 0707
Joakim Frimodig, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, p. 050 529 0665

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on noin 110 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme yhteensä noin 2,7 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja ammattimaisille sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Sijoitusstrategiamme kattavat yritysostot (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth Equity), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), infrastruktuurin (Infra) ja taktiset sijoitukset (Tactical Opportunities). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.