Skip to content

CapMan Real Estaten pohjoismainen kiinteistösijoitusmandaatti BVK:lta kasvaa 500 miljoonaan euroon

10/10/2017

CapMan Real Estate lehdistötiedote                                                                                                      10.10.2017 klo 9.00

CapMan Real Estaten pohjoismainen kiinteistösijoitusmandaatti BVK:lta kasvaa 500 miljoonaan euroon

Saksan suurin eläkevakuutusyhtiö Bayerische Versorgungskammer (BVK) kasvattaa CapMan Real Estaten mandaatin kokonaissijoituskapasiteetin 500 miljoonaan euroon. Määrä kasvaa Tanskassa hiljattain toteutettujen kauppojen myötä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä ja iloisia BVK:n luottamuksesta pohjoismaisen sijoitustiimimme kykyihin. Odotamme vahvan yhteistyömme jatkuvan pitkään”, sanoo CapMan Real Estaten managing partner Mika Matikainen.

Laajan mandaattinsa pohjalta CapMan toimii BVK:n rahaston neuvonantajana ja hallinnoi sijoituskohteita Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. CapMan Real Estate avusti hiljattain rahastoa Tanskassa kahdessa uudessa hankinnassa: täyteen vuokratun uudiskohteen ostossa Kööpenhaminassa ja Aarhusissa sijaitsevan kehityshankkeen ostossa.

”Olemme todella tyytyväisiä BVK mandaatin kolmanteen ja neljänteen sijoitukseen. Kööpenhaminan ja Aarhusin asuntomarkkinat ovat kiinnostavia vahvan väestönkasvun ja kaupungistumisen takia. Kauppojen arvo on noin 125 miljoonaa euroa ja kokonaissijoituskapasiteesta mandaatti vastaa jo 300 miljoonaa euroa. Meillä on uusia hankintoja kehitteillä jatkuvasti”, sanoo CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja Sampsa Apajalahti.

”Olen erittäin iloinen BVK:n päätöksestä kasvattaa mandaattiamme. Kiinteistösijoitustiimimme osaaminen ja tietämys pohjoismaisesta kiinteistöalasta on erittäin vankkaa, ja yhteistyö BVK:n kanssa osoittaa kykymme palvella kansainvälisiä asiakkaita”, toteaa CapManin toimitusjohtaja Joakim Frimodig.

CapMan toimii neuvonantajana institutionaaliselle kiinteistörahastolle, jota BVK:n puolesta hallinnoi Universal-Investment.

CapMan saa mandaatista vuosittaiset neuvonanto- ja tulospalkkiot, jotka määräytyvät alan yleisten käytäntöjen mukaisesti.

CapMan Real Estaten pohjoismaiseen tiimiin kuuluu yli 30 kiinteistöalan ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. CapMan Real Estate hallinnoi tällä hetkellä yhteensä 1,7 miljardin euron varoja ja ensimmäinen rahasto perustettiin vuonna 2005.

Lisätietoja:
Sampsa Apajalahti, sijoitusjohtaja, rahaston johtaja, CapMan Real Estate, p. +358 40 575 2363
Mika Matikainen, managing partner, CapMan Real Estate, p. +358 40 519 0707
Joakim Frimodig, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, p. +358 50 529 0665                                                                                                                                                          

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 110 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,7 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja ammattimaisille sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Sijoitusstrategiamme kattavat yritysostot (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth Equity), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), infrastruktuurin (Infrastructure) ja taktiset sijoitukset (Tactical Opportunities). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.

Bayerische Versorgungskammer
www.versorgungskammer.de

Bayerische Versorgungskammer on työ- ja kunnalliseläkkeiden keskusjärjestö sekä Saksan suurin eläkevakuutusyhtiö. Baijerin sisäasiainministeriön viranomaisena yhtiö hallinnoi keskitetysti kahtatoista ammatinharjoittajien ja kuntien eläkeohjelmaa. BVK:n saamat eläkemaksut ovat yhteensä 4,4 miljardia euroa 2,2 miljoonalta vakuutuksenhaltijalta, joille maksetaan 3,2 miljardia euroa eläkettä vuodessa. BVK hallinnoi 69 miljardin euron pääomia, ja sillä on yli 1 200 työntekijää.

Universal-Investment
www.universal-investment.com

Universal-Investment on saksankielisen Euroopan suurin riippumaton sijoitusyhtiö. Se hallinnoi yli 327 miljardin euron rahastopääomaa, josta 272 miljardia euroa on sen omissa sijoitusvälineissä. Yhtiöllä on yli 1 000 rahastoa tai sijoitusmandaattia, ja sen palveluksessa työskentelee noin 650 ihmistä. Yhtiön keskiössä on tehokas ja läpinäkyvä rahastojen, arvopaperien, kiinteistöjen ja muiden hyödykkeiden hallinta. Vuonna 1968 perustetun yhtiön pääkonttori on Frankfurtissa, ja sillä on tytäryhtiöitä ja holdingyhtiöitä Luxemburgissa ja Itävallassa. Universal-Investment on sijoitusalan edelläkävijä, ja se johtaa yksityisten säätiöiden markkinoita ja master-KVG-markkinoita. Kiinteistöalalle vuonna 2011 siirtymisen jälkeen Universal-Investment kasvoi nopeasti ja vakiinnutti paikkansa Saksan suurimpien avoimien institutionaalisten rahastoyhtiöiden joukossa. Vuoden 2017 PwC:n varainhoitoyhtiökatsauksen mukaan Universal-Investment on Luxemburgin suurin vaihtoehtorahaston hoitaja. Ulkopuolisten varainhoitoyhtiöiden listauksessa Universal-Investment sijoittuu toiseksi. (Tilanne 31.8.2017).