Skip to content

CapMan Nordic Real Estate II ostaa toimisto- ja liikekiinteistön Kööpenhaminasta

12/02/2018

CapMan Real Estate lehdistötiedote 12.2.2018 klo 14.00

CapMan Nordic Real Estate II ostaa toimisto- ja liikekiinteistön Kööpenhaminasta

CMNRE II -rahasto on ostanut KAB:n pääkonttorirakennuksen viehättävässä ”LatinQuarter” -kaupunginosassa, Kööpenhaminassa. KAB jää rakennukseen, kunnes heidän uusi pääkonttorinsa on valmistunut.

”Grundtvighus” kiinteistössä on vuokrattavaa pinta-alaa yhteensä 9 787 neliömetriä ja se sijaitsee aivan Kööpenhaminan keskustassa ”LatinQuarter” -kaupunginosassa, muutaman sadan metrin päässä Nørreportin rautatieasemasta, kaupungintalosta ja kuuluisasta ”Strøget” ostoskadusta. Rakennus toimii tällä hetkellä  myyjänä kaupassa toimineen, KABin, pääkonttorina. KAB on tanskalainen voittoa tavoittelematon vuokra-asuntojen kehittäjä.

”Kun KAB muuttaa ulos nykyisistä tiloistaan, tarjoaa rakennus monia mahdollisuuksia jatkokäytölle. Nykyinen toimistorakennus voidaan uudistaa moderniksi toimistotilaksi ja korkea kellarikerros mahdollistaa upean tilan ravintolalle. Vaihtoehtoisesti rakennus voidaan muuntaa moderniksi, korkeatasoiseksi hotelliksi ”, sanoo Peter Gill, CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja.

Grundtvighus on CapMan Nordic Real Estate II -rahaston kolmas sijoitus sen jälkeen, kun 425 milj. euron rahasto perustettiin elokuussa 2017. Rahasto sijoittaa pääasiassa pohjoismaisiin kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin.

CapMan Real Estaten pohjoismaiseen tiimiin kuuluu yli 30 kiinteistöalan ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. CapMan Real Estate hallinnoi tällä hetkellä yhteensä 1,7 miljardin euron varoja ja ensimmäinen rahasto perustettiin vuonna 2005.

Lisätietoja:
Peter Gill, sijoitusjohtaja, CapMan Real Estate, puh. +45 20 43 55 63
Mika Matikainen, managing partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh. 040 519 0707

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 118 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös sijoituksina omasta taseestamme. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat kiinteistösijoittamisen (Real Estate), enemmistösijoittamisen (Buyout), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), kasvusijoittamisen (Growth Equity) ja infrastruktuurisijoitukset (Infrastructure). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.