Skip to content

CapMan Infra tekee ensimmäisen 70 milj. euron sijoituksen ja käynnistää 300 milj. euron varainkeruun

02/05/2018

CapMan Infra lehdistötiedote                                                                                      2.5.2018 klo 10.45

CapMan Infra tekee ensimmäisen 70 milj. euron sijoituksen ja käynnistää 300 milj. euron varainkeruun

CapMan Infra on tehnyt ensimmäisen sijoituksensa, jossa se johtaa suomalaisen konsortion 70 miljoonan euron sijoitusta Allianz Capital Partnersin hallinnoimaan osuuteen johtavassa suomalaisessa sähköverkko- ja kaukolämpöyhtiö Eleniassa. CapMan Infran sijoittajat ovat johtavia suomalaisia eläkesijoittajia sekä muita pitkäaikaisia sijoittajia. CapMan Infra lisäksi on vahvistanut tiimiään rekrytoimalla yhteensä neljä uutta sijoitusammattilaista Helsinkiin ja Tukholmaan. CapMan Infra on myös käynnistänyt varainkeruun pohjoismaiseen infrastruktuurirahastoon, jonka tavoitekoko on 300 milj. euroa.

Managed account -sijoitus Eleniaan korostaa CapMan Infran asemaa pohjoismaisen infrastruktuurisijoittamisen asiantuntijana ja on osoitus sen kyvystä luoda sijoitusmahdollisuuksia CapManin sijoittajille tässä omaisuusluokassa. Tiimin suhteilla johtavaan kansainväliseen sijoittajaan Allianz Capital Partnersiin oli keskeinen merkitys sijoituksen toteutumisessa.

Ensimmäisen kaupan, vahvan hankevirran ja uusien rekrytointien myötä CapMan Infra käynnistää varainkeruun Pohjoismaat kattavaan infrastruktuurirahastoon, CapMan Nordic Infrastructure I -rahastoon, jonka tavoitekoko on 300 milj. euroa. Rahasto sijoittaa pohjoismaisiin keskisuuriin infrastruktuuriyhtiöihin joko enemmistö- tai vähemmistösijoitusten kautta. CapMan Infra hyödyntää vahvaa paikallista läsnäoloaan, pitkäaikaista kokemusta infrastruktuurikohteista ja kattavaa verkostoa sijoitusmahdollisuuksien kartoituksessa. CapMan Infra on aktiivinen arvonluoja sijoituskohteissaan. Rahastosta tehtäviä sijoituksia voidaan kasvattaa rahastosijoittajilta saatavien lisäsijoitusten avulla.

”CapMan Nordic Infrastructure I -rahaston varainkeruun käynnistäminen on jälleen vahva osoitus kyvystämme toteuttaa strategiaamme, jossa kehittämme uusia houkuttelevia sijoitustuotteita paikalliselle ja kansainväliselle sijoittajakunnallemme sekä tuemme uusien sijoitustiimien kasvua osana CapManiä”, sanoo Joakim Frimodig, CapMan Oyj:n toimitusjohtaja.

CapMan Infra on panostanut merkittävästi tiimiinsä ja rekrytoinut neljä uutta sijoitusammattilaista sekä nimittänyt Harri Halosen partneriksi. Torborg Chetkovich liittyy tiimiin kolmanneksi partneriksi ja työskentelee Tukholman toimistosta käsin Harri Halosen kanssa. Hänellä on yli 20 vuotta kansainvälistä kokemusta liikenneinfrastruktuurista, josta viimeisimpänä hän on työskennellyt toimitusjohtajana Swedaviassa, joka on ruotsalainen kansallinen lentokenttäyhtiö. Tätä ennen hän toimi Hong Kongissa perustetun MTR:n pohjoismaisten liiketoimintojen toimitusjohtajana. Sauli Antila on nimitetty johtajaksi, ja hän tuo tiimiin 15 vuoden kokemuksen energiatoimialalta, jossa hän on viimeisimpänä toiminut strategisesta omaisuudenhallinnasta vastaavana johtajana Suomen suurimmassa sähköverkkoyhtiössä Carunassa. Lisäksi tiimin kokemusta transaktioissa vahvistetaan Pekko Haaksluodon nimityksellä senior investment manageriksi ja Jesse Petäjän nimityksellä investment associateksi Helsingin toimistoon. Pekolla ja Jessellä on vankkaa kokemusta pohjoismaisesta yrityskauppaneuvonnasta, Pekko liittyen tiimiin Danske Bankista ja Jesse Citigroupista, joissa he molemmat ovat hankkineet relevanttia kokemusta infrastruktuurikaupoista.

”Olen innostunut, että pääsemme toteuttamaan vahvaa hankevirtaamme kohdesektoreillamme energia-, liikenne- ja telekommunikaatioinfrastruktuurissa Pohjoismaissa tällä vahvalla sijoitusammattilaisten tiimillä, jolla on yhteensä 60 vuotta kokemusta infrastruktuurisijoituksista ja -liiketoiminnasta. Toivotan uudet tiiminjäsenet tervetulleiksi ja olen vakuuttunut, että luomme CapMan Infrasta yhden keskeisimmistä sijoitusstrategioista CapManilla”, sanoo CapMan Infran managing partner, Ville Poukka.

Lisätietoja:
Ville Poukka, managing partner, CapMan Infra, puh. 050 572 9120
Joakim Frimodig, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, puh. 050 529 0665

CapMan
www.capman.fi
@CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 115 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös sijoituksina omasta taseestamme. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat kiinteistösijoittamisen (Real Estate), enemmistösijoittamisen (Buyout), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), kasvusijoittamisen (Growth Equity) ja infrastruktuurisijoitukset (Infrastructure). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.