Skip to content

CapMan Growth -rahasto irtautuu menestyksellä Fluido Oy:stä

17/09/2018

CapMan Growth lehdistötiedote 17.9.2018 klo 8.30

CapMan Growth -rahasto irtautuu menestyksellä Fluido Oy:stä
– suomalainen kasvuyritys osaksi kansainvälistä teknologiayritystä

CapMan Growth -rahasto on yhdessä muiden omistajien kanssa sopinut myyvänsä omistuksensa pohjoismaiden johtavasta Salesforce-partnerista Fluido Oy:stä globaalille teknologiayritykselle Infosysille. Infosys ostaa Fluidon koko osakekannan Fluidon jatkaessa toimintaa itsenäisenä yrityksenään. Yrityskauppa on 2017 perustetun CapMan Growth -rahaston ensimmäinen irtautuminen. Rahasto omisti Fluidosta 29 prosenttia, ja sijoituksen tuotto on rahastolle merkittävä.

Fluido on yksi Euroopan suurimmista ja pisimpään toimineista itsenäisistä Salesforcen Platinum-tason kumppaneista. Yhtiö tarjoaa asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä konsultointi-, kehitys- ja integraatiopalveluita, jotka auttavat asiakkaita digitalisoimaan liiketoimintaansa sekä luomaan erinomaisia asiakaskokemuksia Salesforce-teknologiaa hyödyntäen. Fluidon pääkonttori sijaitsee Espoossa, ja yhtiöllä on toimistot myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Slovakiassa. Yrityksen lähes 250 ammattilaisen joukossa on 30 eri kansallisuutta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme Fluidossa. Yhtiö on aito suomalainen menestystarina. Yhdessä yhtiön perustajien, johdon ja henkilöstön kanssa olemme onnistuneet voimakkaan kotimaisen kasvun ja kansainvälistymisen ansiosta kasvattamaan liikevaihdon lähes viisinkertaiseksi omistuksemme aikana. Yhteinen tavoitteemme oli rakentaa Fluidosta alansa johtava pohjoismainen toimija ja onnistuimme erinomaisesti. Suuri kiitos tästä lankeaa luonnollisesti poikkeuksellisen taitavalle yritysjohdolle ja sitoutuneelle henkilöstölle. Nyt tehtävä yrityskauppa suuryhtiön kanssa on myös osoitus tästä onnistumisesta”, CapMan Growth -rahaston managing partner Juha Mikkola sanoo.

”Yhteistyö CapMan Growth -tiimin kanssa on ollut meille todella antoisaa. Heidän pitkäjänteisellä tuellaan   olemme pystyneet kasvamaan nopeasti ja kannattavasti sekä skaalaamaan toimintaamme kansainvälisille markkinoille. Nyt tehtävä yrityskauppa antaa meille ennenäkemättömän mahdollisuuden palvella globaaleja asiakkaitamme paremmin. Meille on myös arvokasta, että jatkamme kaupan jälkeen omana yrityksenämme Fluidon brändin alla vaalien näin ainutlaatuista kulttuuriamme”, Fluidon perustaja ja toimitusjohtaja Kai Mäkelä sanoo.

Lisätietoja: 
Juha Mikkola, managing partner, CapMan Growth, puh 050 590 0522, juha.mikkola@capman.com
Kai Mäkelä, perustaja ja toimitusjohtaja, Fluido Oy, puh 044 213 9812, kai.makela@fluidogroup.com

 

CapMan Growth on kumppani eri kokoisille kasvuhakuisille yrityksille, jotka kaipaavat tuekseen niin pääomaa kuin osaamista kasvun toteuttamisessa ja yritysjärjestelyissä. CapMan Growth tekee vähemmistösijoituksia sekä listaamattomiin että listattuihin yhtiöihin, jotka toimivat riittävän suurilla markkinoilla ja joilla on mahdollisuus hyödyntää palvelu- ja ratkaisuinnovaatioitaan kotimarkkinoillaan tai myös kansainvälisesti. Sijoituskriteereitä ovat lisäksi ammattitaitoinen ja sitoutunut johto, todistettu liiketoimintasuunnitelma, kasvava liikevaihto, merkittävä markkinapotentiaali sekä uniikki kilpailuetu. CapMan Growth -rahaston tavoitteena on tarjota kohdeyhtiön kasvumahdollisuuksien ja omistusrakenteen kannalta optimaalisia sekä joustavia ratkaisuja ja yhtiötä edelleen kehittämällä saavuttaa merkittävää arvonnousua pitkäjänteisellä omistamisella. Viimeisimpiä sijoituksiamme ovat Arctic Security Oy ja RealMachinery Oy.

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 120 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös sijoituksina omasta taseestamme. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat kiinteistösijoittamisen (Real Estate), enemmistösijoittamisen (Buyout), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), kasvusijoittamisen (Growth) ja infrastruktuurisijoitukset (Infra). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.
www.capman.fi

 

Fluido on Pohjoismaiden johtava Salesforce-asiantuntija, jonka asiakkaina on sekä isoja pörssiyhtiöitä että kasvuhakuisia pk-yrityksiä eri toimialoilla. Fluido tarjoaa asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä konsultointi-, kehitys- ja integraatiopalveluita, jotka auttavat asiakkaita digitalisoimaan liiketoimintaansa sekä luomaan erinomaisia asiakaskokemuksia Salesforce-teknologiaa hyödyntäen. Fluidon pääkonttori sijaitsee Suomessa Espoossa, ja yhtiöllä on toimistot myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Slovakiassa. www.fluidogroup.com