Skip to content

Vahvaa kehitystä CapMan Hotels -rahastossa

19/09/2018

CapMan Real Estate lehdistötiedote 19.9.2018 klo 14.30

Vahvaa kehitystä CapMan Hotels -rahastossa

CapMan Hotels -rahasto on vahvistanut yhteistyötä vuokralaisina toimivien Scandic- ja Lapland Hotels -ketjujen kanssa sekä pidentänyt vuokrasopimustensa keskimääräistä maturiteettia 19,2 vuoteen. Rahasto on lisäksi myynyt seitsemän ydinstrategiansa ulkopuolella olevaa kohdetta.

CapMan Hotels -rahasto sekä hotellioperaattorit Scandic ja Lapland Hotels ovat solmineet uusia vuokrasopimuksia tai pidentäneet olemassa olevia sopimuksia vuoden 2018 aikana yhteensä kymmenessä kohteessa ympäri Suomea. Uusien vuokrasopimusten myötä rahaston koko hotellisalkun keskimääräinen vuokramaturiteetti piteni 19,2 vuoteen.

CapMan Hotels on lisäksi myynyt kuusi Turussa, Kemissä, Raumalla, Saariselällä, Kuusamossa ja Vuokatissa sijaitsevaa hotellia Corum Asset Management -nimiselle ranskalaiselle kiinteistösijoittajalle. Hotelleissa on yhteensä 870 huonetta ja niillä on pitkäaikaiset vuokrasopimukset Scandicin ja Holiday Clubin kanssa. Salkun kauppahinta oli 72,4 miljoonaa euroa.  Rahasto on myös myynyt Vaasassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Royal -hotellin KPO-Kiinteistöt Oy:lle.

”Uudet sopimukset vahvistavat entisestään yhteistyötämme merkittävien hotellioperaattoreiden kanssa sekä rahastomme tuottoprofiilia. Olemme Scandic-ketjun kautta vahvasti läsnä sekä liike- että vapaa-ajan matkailussa Suomessa. Rahastomme Lapland Hotels -perheeseen kuuluu nyt Oulun ja Tampereen hotellien lisäksi myös Kuopio ketjun ostettua Cumulus Kuopio -hotellin liiketoiminnan Scandicilta. Investoimme jatkuvasti kohteisiimme ja kehitämme konsepteja yhteistyössä vuokralaistemme kanssa. Olemme keskittäneet salkkua ydinstrategiamme mukaisiin kohteisiin ja viimeaikaiset transaktiot ovat jatkumoa tälle strategialle”, kertoo CapMan Hotels -rahastosta vastaava partneri Pirjo Ojanperä.

CapMan Hotels RE Ky -rahasto perustettiin vuonna 2008, ja se hallinnoi tällä hetkellä 30 hotellikiinteistöä Suomessa ja Ruotsissa. Rahastossa olevia kiinteistökohteita ovat muun muassa Helsingin keskustassa sijaitsevat hotellit Crowne Plaza ja GLO Hotel Art.

Lisätietoja antaa:
Pirjo Ojanperä, partneri, CapMan Real Estate, puh. 050 388 3306, pirjo.ojanpera@capman.com

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 120 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös sijoituksina omasta taseestamme. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat kiinteistösijoittamisen (Real Estate), enemmistösijoittamisen (Buyout), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), kasvusijoittamisen (Growth) ja infrastruktuurisijoitukset (Infra). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut. www.capman.fi