Skip to content

Positiivinen vastaanotto CapMan Infran pohjoismaiselle sijoitusstrategialle – uuteen rahastoon on kerätty ensimmäisellä varainhankintakierroksella jo 115 milj. euroa

01/11/2018

CapMan Infra lehdistötiedote 1.11.2018 klo 8.20

Positiivinen vastaanotto CapMan Infran pohjoismaiselle sijoitusstrategialle – uuteen rahastoon on kerätty ensimmäisellä varainhankintakierroksella jo 115 milj. euroa

CapMan Infra on perustanut ensimmäisen pohjoismaisiin infrastruktuurikohteisiin sijoittavan rahastonsa. Rahaston ensimmäisellä varainhankintakierroksella on kerätty jo 115 milj. euroa laajalta sijoittajakunnalta, mukaan lukien eläkesijoittajilta, säätiöiltä, yrityksiltä ja perhesijoitusyhtiöiltä. Rahaston suurimpiin sijoittajiin kuuluvat CapManin lisäksi Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Tradeka-sijoitus Oy ja Kirkon eläkerahasto. Sijoittajakysyntä rahastoa kohtaan on ollut vahvaa niin nykyisessä kuin CapManille uudessa asiakaskunnassa, ja rahastoon uskotaan sijoittavan sekä kotimaisia että kansainvälisiä sijoittajia myös tulevilla varainhankintakierroksilla.

CapMan Nordic Infrastructure I -rahasto sijoittaa pääosin pohjoismaisiin energian, liikenteen ja telekommunikaation pieniin ja keskisuuriin infrastruktuuriyhtiöihin joustavasti joko enemmistö- tai vähemmistösijoitusten kautta. CapMan Infra hyödyntää paikallista pohjoismaista läsnäoloaan sekä tiimin pitkäaikaista kokemusta infrastruktuurikohteista ja kattavaa paikallista kontaktiverkostoa sijoitusmahdollisuuksien tunnistamisessa ja arvonluonnissa.

”Näemme paljon kiinnostavia sijoituskohteita markkinalla ja rahaston nopean perustamisen myötä pääsemme nyt toteuttamaan rahaston strategiaa. Teemme rahastosta ensisijaisesti noin 20-50 milj. euron oman pääoman ehtoisia sijoituksia, mutta voimme toteuttaa myös suurempia sijoituksia yhdessä rahastosijoittajiemme kanssa rinnakkaissijoitusten muodossa. Olemme hyvin iloisia rahaston herättämästä kiinnostuksesta laajassa sijoittajakunnassa jo nyt”, kommentoi CapMan Infran managing partner Ville Poukka.

”Infrastruktuurisijoittaminen on kasvattanut suosiotaan ja sijoittajat haluavat allokoida entistä enemmän varoja tähän sijoitusluokkaan. Pohjoismaihin keskittyvä infrastruktuurirahasto kiinnostaa maailmalla, ja olemme edelläkävijöiden joukossa tuomassa markkinalle strategiaan erikoistuneita tuotteita. CapMan Infrasta on rahaston perustamisen myötä tullut tärkeä tukijalka CapManin toiminnalle perinteisen pääomasijoittamisen ja kiinteistösijoittamisen rinnalle”, CapManin toimitusjohtaja Joakim Frimodig sanoo.

CapManin oma sitoumus rahastoon on 30 milj. euroa.

Lisätietoja:
Ville Poukka, managing partner, CapMan Infra, puh. 050 572 9120, ville.poukka@capman.com 
Joakim Frimodig, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, puh. 050 529 0665, joakim.frimodig@capman.com

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 120 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös sijoituksina omasta taseestamme. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat kiinteistösijoittamisen (Real Estate), enemmistösijoittamisen (Buyout), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), kasvusijoittamisen (Growth Equity) ja infrastruktuurisijoitukset (Infra). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut. 
www.capman.fi 
twitter.com/CapManPE