Skip to content

Luonnollisen kielen tekoälychatbotteja toimittavalle uudelle yhtiölle, Front AI:lle 500 000 euron rahoitus

11/03/2019

Lehdistötiedote 11.3.2019

Luonnollisen kielen tekoälychatbotteja toimittavalle uudelle yhtiölle, Front AI:lle 500 000 euron rahoitus: Yrityksen käänteentekevä chatbot-palvelu vie perinteiset asiakaskohtaamiset täysin uudelle tasolle

Front AI, asiakaspalvelun kohtaamisten automatisointiin chatboteilla erikoistunut helsinkiläinen AI chatbot-startup, ilmoitti tänään keränneensä 500 000 euron siemenrahoituksen Digital Workforce Services Oy:n omistajilta: CapMan Growth -rahastolta, Leena Niemistöltä, Lifeline Venturesilta sekä Digital Workforcen perustajilta. Rahoitus käytetään uuden luonnollisella kielellä keskustelevan ainutlaatuisen chatbot-palvelun luomiseen. Front AI mullistaa tavan, jolla chatbotteja käytetään paitsi asiakkaiden informoinnissa ja ohjaamisessa myös palvelutapahtumissa: chatbotit palvelevat asiakkaita ja suorittavat heidän palvelupyyntöjään 24/7.

”Seuraavan sukupolven AI chatbottien eli palvelubottien markkina kaksinkertaistuu vuosittain. Olemme asemoineet itsemme suunnannäyttäjiksi asiakaskeskusteluissa automatisoimalla valtaosan asiakasdialogeista. Tiedonannon ja ohjauksen lisäksi bottimme kykenevät tunnistamaan asiakkaan ja tämän henkilökohtaiset tarpeet sekä hoitamaan itsenäisesti kaikki tarvittavat toiminnot useimmissa asiakaspalvelun käyttämissä tietojärjestelmissä. Ratkaisumme tuo todellista lisäarvoa loppukäyttäjälle, jotka odottavat ympärivuorokautista palvelua. Kumppanimme boost.ai on rakentanut neural networkpohjaisen chatbot-alustan, joka mahdollistaa uudenlaisia älykkäitä ja integroituja asiakaspalvelun automaatioita, joita ei ole aiemmin kyetty toteuttamaan”, kertoo Front AI:n toimitusjohtaja Jari Annala.

“Front AI tiimillä on luja osaaminen keskeisissä asiakassegmenteissämme kuten rahoitus-, telekommunikaatio- ja vakuutusalalla. Näemme valtavan potentiaalin käyttökohteissa, joissa perinteinen asiakaspalvelu nostetaan seuraavalle tasolle. Yritys voi esimerkiksi laajentaa kysymys-vastaus chatbotin ratkaisuun, joka kykenee käsittelemään tietoja asiakaspalvelun IT-työkaluissa, kuten ERP- tai CRM-järjestelmissä ilman erillisiä integraatioita järjestelmien välillä”, kuvaa Henry Vaage Iversen, boost.ai:n kaupallinen johtaja.

Front AI:n taustalla ovat samat kokeneet sijoittajat ja henkilöt kuin Digital Workforce Services Oy:ssä:
CapMan Growth, Leena Niemistö, Lifeline Ventures ja Digital Workforce Oy:n perustajajäsenet. Älykkään automaation palveluyhtiö Digital Workforce on kasvanut alle neljässä vuodessa alansa johtavaksi toimijaksi, joka työllistää maailmanlaajuisesti yli 200 henkilöä.

”Front AI:lla on ainutlaatuinen arvolupaus automatisoida asiakaspalvelun työnkulkuja ja prosesseja nopeasti kasvavassa chatbot-markkinassa. Ajoitus on juuri oikea ja uuden sukupolven AI-chatbotit ovat nyt valmiina läpimurtoon. Tiimillä on vaikuttavaa näyttöä nopeasta kasvusta sekä vankkaa teknistä keinoälyosaamista Digital Workforcesta. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Front AI:stä kasva luonnollisella kielellä keskustelevien chatbot-palveluiden markkinajohtaja ”, kommentoi Juha Mikkola, CapMan Growth -rahaston managing partner.

Front AI:n ensimmäinen kohdemarkkina on Pohjoismaat.

Yhteydenotot:
Jari Annala – CEO, Front AI, +358 40 033 8585, jari.annala@front.ai
Henry Vaage Iversen – Chief Commercial Officer, boost.ai, +4745407334, henry@boost.ai
Juha Mikkola – Managing Partner, CapMan Growth Fund, +358 50 590 0522, juha.mikkola@capman.com