Skip to content

Picosun kiihdyttää kasvuaan merkittävän suomalaisen sijoituksen turvin

28/06/2019

CapMan Growth lehdistötiedote

28.6.2019 klo 08.00

Picosun kiihdyttää kasvuaan merkittävän suomalaisen sijoituksen turvin

Merkittävät kotimaiset sijoitukset ALD-laitteita valmistavaan Picosuniin nostavat yhtiön osakepääomaa 12 miljoonalla eurolla. Uusia sijoituksia yritykseen tekevät CapMan Growth rahasto, Tesi ja Risto Siilasmaan First Fellow Partners.

Myös Picosuniin aiemmin sijoittaneet Hannu Turunen ja R.Ruth Oy tekevät yhtiöön lisäsijoituksia samoin kuin hallituksen jäsenet professori Jorma Routti ja tekniikan tohtori Tuomo Suntola.

”Olemme jo nyt maailman ykkösiä tutkimus- ja eräiden tuotantolaitteistojen valmistajina, mutta tavoittelemme samaa asemaa myös useimmissa isoissa tuotantolaitteissa. Etenemme tähän suuntaan määrätietoisesti”, Picosunin hallituksen puheenjohtaja Kustaa Poutiainen sanoo.

Kustaa Poutiaisen perheen sijoitusyhtiö Stephen Industries Oy säilyy yhtiön enemmistöomistajana rahoituskierroksen jälkeen.

ALD eli atomikerroskasvatus on suomalainen teknologia, jonka kehittäjä tekniikan tohtori Tuomo Suntola on palkittu Millennium-palkinnolla. Teknologian avulla voidaan luoda alle nanometrin paksuisia kalvoja, jotka ovat edellytys nykyaikaisen elektroniikan toiminnalle. ALD-teknologialle löytyy koko ajan uusia sovelluskohteita esimerkiksi terveysteknologiasta.

”ALD-tekniikkaa pidetään yhtenä tärkeimpänä suomalaiskeksintönä ja olemme ylpeitä, että voimme osallistua Picosunin kasvun vauhdittamiseen ja kansainvälistämiseen. ALD-tekniikkaa löytyy monen arjen laitteen ja prosessin taustalla, ja markkina kasvaa arviomme mukaan lähes 30 prosenttia vuodessa seuraavan viiden vuoden aikana. Picosun on osoittanut olevansa kehittyvän toimialan huippuyritys, joka nauttii alallaan globaalia arvostusta. Me haluamme olla mukana viemässä sen kehitystä seuraavalle tasolle”, sanoo CapMan Growthin managing partner Juha Mikkola.

”Kasvustrategiamme toteuttamiseksi meillä oli useitakin vaihtoehtoja, mutta toteutunut oli niistä ehdottomasti mieluisin. ALD on suomalaisen teknologian tärkeimpiä menestystarinoita. On todella hienoa, että voimme vahvistaa asemaamme maailmalla kokeneiden kotimaisten omistajien avulla”, Kustaa Poutiainen sanoo.

Picosunin liikevaihto oli viime tilikaudella 26 miljoonaa euroa, ja se työllistää maailmanlaajuisesti yli 100 henkeä. Sen tuotannosta yli 95 prosenttia menee vientiin.

Lisätietoja:

Kustaa Poutiainen
Hallituksen puheenjohtaja, Picosun Oy, puh. 0400 424 506, kustaa.poutiainen@picosun.com

Juha Mikkola
Managing Partner, CapMan Growth, puh, 050 590 0522, juha.mikkola@capman.com

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. Lisätietoja osoitteesta www.capman.com/fi.

Picosunin johtava ALD-ohutkalvoteknologia mahdollistaa tulevaisuuden teolliset ratkaisut uusilla huippuluokan pinnoitusmenetelmillä, yli neljän vuosikymmenen uraauurtavalla kokemuksella. PICOSUN™ -ALD-laitteistot ovat tänä päivänä tuotantokäytössä useissa eturivin teollisuusyrityksissä ympäri maailmaa. Picosunin päämaja sijaitsee Suomessa, tytäryhtiöt Saksassa, Pohjois-Amerikassa, Japanissa, Kiinassa, Taiwanissa ja Singaporessa, sivutoimistot Ranskassa ja Intiassa, ja yrityksellä on maailmanlaajuinen myynti- ja huoltoverkosto. Lisätietoja osoitteesta www.picosun.com .