Skip to content

CapMan Nordic Property Income Fund -erikoissijoitusrahasto ostaa kolme modernia toimistokiinteistöä Helsingin pääkaupunkiseudulla

15/08/2019

CapMan Real Estate lehdistötiedote
15.8.2019 klo 9.00

CapMan Nordic Property Income Fund -erikoissijoitusrahasto ostaa kolme modernia toimistokiinteistöä Helsingin pääkaupunkiseudulla

Kahden erillisen kiinteistökaupan toteutuksen myötä Erikoissijoitusrahasto CapMan Nordic Property Income Fund (”CMNPI”) luo modernin ja korkealuokkaisen toimistokiinteistösalkun.

Yhteispinta-alaltaan noin 14 500 neliömetrin toimistokiinteistöt on vuokrattu keskimäärin yli viiden vuoden vuokrasopimuksilla tunnetuille ja vakiintuneille vuokralaisille. Ennen kauppoja CMNPI rahoitettiin uudelleen onnistuneesti pitkäaikaisella pohjoismaisella lainakokonaisuudella.

Hiljattain rakennetut ympäristösertifioidut toimistokiinteistöt sijaitsevat Käpylässä Helsingissä (Osmontie 38) ja Vantaan Aviapoliksessa (Plaza Business Park Halo). Kolmas hankittu kiinteistö on juuri uudistettu toimistokiinteistö Leppävaarassa Espoossa (Quartetto Cello).

”Meillä oli loistava tilaisuus hankkia kolme ensiluokkaista toimistokiinteistöä. Kaikki kohteet sijaitsevat vakiintuneissa toimistokeskittymissä ja niistä on loistavat liikenneyhteydet Helsingin keskustaan sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Hankinnat tuovat hajautushyötyjä CMNPI-rahastolle kohteiden käyttötarkoituksen ja uuden vuokralaispohjan myötä. Kiinteistöt ovat erinomainen lisäys CMNPI-rahaston salkkuun. Uudelleenrahoituksen myötä rahaston pääoman tehokkuus paranee ja sijoitusaste kasvoi merkittävästi”, kommentoi Sampsa Apajalahti, CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja.

CMNPI on neljä kertaa vuodessa auki oleva avoin erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa Pohjoismaiden kasvukaupungeissa sijaitseviin tasaista vuokrakassavirtaa tuottaviin kiinteistöihin. Rahastoa hallinnoi CapMan AIFM Oy, jolle Suomen Finanssivalvonta on myöntänyt vaihtoehtorahaston hoitajan (AIFM) toimiluvan.

CapMan Real Estate Oy on pohjoismainen pääomasijoitusalan asiantuntija, joka toimii Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Lontoossa. CapMan Real Estaten palveluksessa on yli 30 sitoutunutta sijoitustoiminnan sekä pääomien ja kohteiden hallinnoinnin ammattilaista. Hallinnoitu kiinteistövarallisuus on noin 2,5 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Sampsa Apajalahti, sijoitusjohtaja, CapMan Real Estate, 040 575 2363

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. www.capman.com/fi