Skip to content

CapMan aloittaa pohjoismaisen jakeluyhteistyön Nordean kanssa

25/09/2019

CapMan lehdistötiedote
25.9.2019 klo 13.00

CapMan aloittaa pohjoismaisen jakeluyhteistyön Nordean kanssa

CapMan on aloittanut yhteistyön Nordean kanssa CapManin hallinnoiman CapMan Nordic Property Income Fund (”CMNPI”) -erikoissijoitusrahaston jakelun osalta. Yhteistyön myötä CMNPI tulee osaksi Nordean tuotevalikoimaa ja heidän asiakkaansa voivat merkitä rahastoa vaivattomasti.

Vuoden 2017 lopussa perustettu rahasto on yksi merkittävimmistä pohjoismaisiin kiinteistöihin sijoittavista erikoissijoitusrahastoista. Rahasto on toteuttanut yhteensä yhdeksän kauppaa Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Rahaston kiinteistöomaisuus on hajautunut useampaan kiinteistötyyppiin ja sen koko on kasvanut jo lähes 130 miljoonaan euroon. Rahaston kokonaistuotto on n. 13 % rahaston perustamispäivästä tähän päivään.*

”Tässä jakelukumppanuudessa yhdistyy kaksi vahvaa brändiä. CapManin pitkän linjan kokemus pohjoismaisesta kiinteistösijoittamisesta ja vaihtoehtoisen omaisuusluokan osaaminen kohtaavat Nordeassa vahvan verkoston ja pohjoismaisen varainhoidon markkinajohtajan. CMNPI:n toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja rahaston ensimmäinen toimintavuosi on ollut tuottojen osalta erinomainen.* Laajentunut jakelu mahdollistaa rahaston koon merkittävän kasvattamisen ja tarjoaa entistä laajemmalle sijoittajaryhmälle kustannustehokkaan tavan hajauttaa kiinteistösijoituksia maantieteellisesti ja kiinteistötyypeittäin”, kommentoi CapMan Real Estate -tiimin vetäjä ja managing partner Mika Matikainen.

Jakelusopimuksen myötä CMNPI tulee osaksi Nordean tuotevalikoimaa ja mahdollistaa rahaston myynnin suoraan Nordean asiakkaille. Yhteistyön myötä sijoittamisen kynnys madaltuu, sillä vähimmäissijoituksen rajaa lasketaan 5 000 euroon per sijoittaja. Jakelusopimus kattaa kaikki pohjoismaat.

”CapManin vahva osaaminen ja erikoistuminen vaihtoehtoisiin sijoituksiin, kuten kiinteistöihin, laajentaa Nordean sijoitustuotetarjoamaa ja tuo Nordean varainhoidon asiakkaiden saataville hyvälaatuisen pohjoismaisen kiinteistörahaston. CapManilla on muitakin ammattimaisille sijoittajille suunnattuja mielenkiintoisia rahastoja, joita voimme myöhemmin ottaa myös mukaan tarjoamaamme. Yhteistyö vahvojen rahastotalojen kanssa on Nordealle tärkeää, sillä haluamme jatkossakin säilyttää asemamme Pohjoismaiden parhaimpana ja palkituimpana varainhoitajana”, Nordean sijoitustuotejohtaja Tanja Eronen sanoo.

”Olemme erittäin iloisia Nordean kanssa sovitusta yhteistyöstä, joka on hyvä esimerkki strategiamme toteutumisesta. Jakelukumppanuuden myötä entistä laajempi joukko sijoittajia voi hyödyntää pohjoismaisen kiinteistötiimimme kattavaa verkostoa ja paikallista osaamista pohjoismaisessa kiinteistömarkkinassa myös omassa salkussaan. Voimme tulevaisuudessa laajentaa kumppanuuksien kautta tarjottavaa tuoteportfoliota myös muihin tuotteisiin”, sanoo CapManin toimitusjohtaja Joakim Frimodig.

CMNPI on neljä kertaa vuodessa auki oleva avoin erikoissijoitusrahasto, joka mahdollistaa sijoittajalle helpon pääsyn pohjoismaiseen kiinteistömarkkinaan. Rahasto mahdollistaa sijoittajalle vaihtoehtoisen sijoitusomaisuuden allokaation kasvattamisen ja sijoittajan kiinteistösijoitussalkun hajauttamisen sekä maantieteellisesti pohjoismaihin että eri kiinteistötyyppeihin. Rahaston strategiana on sijoittaa pohjoismaiden kasvukaupungeissa sijaitseviin tasaista vuokrakassavirtaa tuottaviin kiinteistöihin. Sijoituskohteet ovat ammattimaisesti hoidettuja toimitila- ja kaupallisia kiinteistöjä kuten esimerkiksi toimisto-, logistiikka- ja tuotantokiinteistöjä.

Rahastoa hallinnoi CapMan AIFM Oy, jolle Suomen Finanssivalvonta on myöntänyt vaihtoehtorahaston hoitajan (AIFM) toimiluvan.

Lisätietoja ja avaintietoasiakirjat:

Mika Matikainen, managing partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh. 040 519 0707
Tanja Eronen, sijoitustuotejohtaja, Nordea, puh. 040 7447482

https://www.capman.com/fi/kiinteistosijoitukset/nordic-property-income/

*Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoituksen arvo voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä sijoittajan tulee tutustua rahaston informaatiomateriaaleihin ja riskeihin. Rahaston viralliset informaatiomateriaalit ovat saatavilla yllämainitulta internetsivustolta.

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi.