Skip to content

CapMan Buyout sijoittaa ruotsalaiseen PDSVISION-ohjelmisto­palveluyritykseen

30/03/2020

CapMan Buyout sijoittaa ruotsalaiseen PDSVISION-ohjelmistopalveluyritykseen

CapMan Buyout XI -rahasto on sopinut sijoituksesta ruotsalaiseen teollisten ohjelmistoratkaisujen toimittaja PDSVISIONiin. Kaupassa CapMan ostaa enemmistön yhtiön osakekannasta ja PDSVISIONin avainhenkilöillä säilyy merkittävä omistusosuus. Yhteistyön tavoitteena on tukea yrityksen nopeaa kasvua ja laajentumista. Sijoitus on vuonna 2019 perustetun CapMan Buyout XI -rahaston ensimmäinen.

Vuonna 2008 perustettu PDS Vision Group (PDSVISION) on johtava ohjelmistoratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa asiakkaitaan menestymään tuotekehityksessä ja jälkimarkkinapalveluissa.

PDSVISION tarjonta keskittyy PTC Inc:n ja Ansys Inc:n tarjoamiin ratkaisuihin, jotka liittyvät tietokoneavusteiseen suunnitteluun (CAD), tuotteiden elinkaaren hallintaan (PLM), palvelun elinkaaren hallintaan (SLM), esineiden Internetiin (IoT), lisättyyn todellisuuteen (AR) sekä tietokoneavusteiseen suunnitteluun (CAE). Vuonna 2019 PDS Vision Groupin liikevaihto oli noin 300 miljoonaa Ruotsin kruunua. Konsernin pääkonttori sijaitsee Ruotsissa ja sillä on toimintaa Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme tehdä uusimman rahastomme ensimmäisen sijoituksen juuri PDSVISIONiin. Yritys toimii nopeasti kasvavalla markkinalla ja sillä on takanaan vaikuttava keskimäärin 20 prosentin vuotuinen kasvu viimeisen kymmenen vuoden aikana. Olemme rakentaneet vahvaa yhteistyötä yrityksen perustajien ja avainhenkilöiden kanssa jo useamman kuukauden ajan. Sijoituksen ja alkavan yhteistyömme myötä olemme sitoutuneet tukemaan yrityksen kansainvälisellä markkinalla tarttumalla houkutteleviin orgaanisen kasvun mahdollisuuksiin sekä toteuttamalla yritysostoja”, kertoo CapMan Buyoutin co-managing partner Johan Pålsson.

”Vaikka tällä hetkellä koronavirus-pandemian aiheuttamat vaikutukset koettelevat koko maailmaa, PDSVISIONin toiminta seisoo vahvalla pohjalla, sillä sen ohjelmistotuottojen osuus on korkea, monet palvelut on mahdollista toimittaa etänä ja ratkaisut ovat asiakkaiden liiketoiminnan kannalta keskeisiä”, Pålsson jatkaa.

”Toivotamme CapMan Buyoutin lämpimästi tervetulleeksi yhteistyöhön kanssamme. Jaamme menestyvän ja kestävän yrityksen rakentamiseen vaadittavan arvopohjan, ja CapMan Buyout on osoittanut tarjoavansa tarvittavan tuen liiketoimintamme kansainvälisen kasvattamisen takaamiseksi. Viime vuosien aikana PDSVISION on kasvanut pohjoismaisesta yrityksestä aidosti kansainväliseksi toimijaksi. Yhteistyössä CapManin kanssa jatkamme asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja yhteisöllemme tarjottavien valikoiman ja ratkaisujen laajentamista”, kertoo PDSVISIONin toimitusjohtaja ja co-founder Johan Klingvall.

CapMan Buyout on pohjoismaisiin keskisuuriin yrityksiin erikoistunut pääomasijoitustiimi, johon kuuluu 12 sijoitusammattilaista Helsingissä ja Tukholmassa. PDSVISION on vuonna 2019 perustetun CapMan Buyout XI -rahaston ensimmäinen sijoituskohde. Kaupan odotetaan toteutuvan muutaman viikon sisällä.

Lisätietoja:

Johan Pålsson, co-Managing partner, CapMan Buyout, p. +46 705 956 224

Johan Klingvall, toimitusjohtaja, PDSVISION, p. +46 766 365 500

 

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi.

PDSVISION kansainvälinen ohjelmistoratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa asiakkaitaan digitaalisessa muutoksessa. Sen tarjonta keskittyy tietokoneavusteiseen suunnitteluun (CAD), tuotteiden elinkaaren hallintaan (PLM), tuotteen datan hallintaan (PDM), esineiden Internetiin (IoT), lisättyyn todellisuuteen (AR) sekä tietokoneavusteiseen suunnitteluun (CAE), sekä jälkimarkkinointiratkaisuihin. PDS Vision Group -konsernin pääkonttori sijaitsee Ruotsissa ja sillä on toimintaa Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Lisätietoja osoitteessa www.pdsvision.com