Skip to content

CapMan perustaa erityistilanteisiin ja liiketoiminnan tervehdyttämiseen erikoistuneen Special Situations -sijoitusalueen

17/06/2020

CapMan lehdistötiedote 17.6.2020 klo 8.30

CapMan perustaa erityistilanteisiin ja liiketoiminnan tervehdyttämiseen erikoistuneen Special Situations -sijoitusalueen

CapMan perustaa sijoitusalueen, joka sijoittaa taloudellisessa murrosvaiheessa oleviin yrityksiin, niiden kehittämiseen sekä tervehdyttämiseen. Sijoitusalueen kokeneet sijoitusammattilaiset sekä operatiiviset neuvonantajat toimivat läheisessä yhteistyössä kohdeyhtiöiden johdon, omistajien ja pankkien kanssa rakentaen kohdeyrityksille uusia menestymisen edellytyksiä. Uudelle sijoitusalueelle on tunnistettu kysyntää kaikkialla Pohjoismaissa. Alkuvaiheessa sijoitukset keskittyvät Suomessa toimiviin yrityksiin.

CapMan Special Situations -sijoitusalueen partnereiksi on nimitetty Antti Uusitalo (KTM), Tuomas Rinne (DI) ja Jari Vikiö (OTK). Uusitalo tulee CapManille asiantuntijaorganisaatio Ernst & Youngista, jossa hän toimi partnerina ja Corporate Finance -liiketoiminnan vetäjänä Suomessa. Rinne on toiminut liikkeenjohdon konsultointiyhtiö Boston Consulting Groupin partnerina, ja Vikiö puolestaan asianajotoimisto Boreniuksen senior partnerina. Tiimillä on laaja kokemus muutosten tuloksellisesta läpiviennistä, yritysjärjestelyistä, transaktioista, rahoituksen uudelleenjärjestelystä ja muista yritystoiminnan erityistilanteista. Ydintiimiä tukee kokenut operatiivinen neuvonantajaryhmä.

”Tavoitteenamme on tukea ja ohjata suomalaisyrityksiä taloudellisen murrosvaiheen läpi sekä luoda yrityksille uusia menestymisen edellytyksiä tarjoamalla taloudellista liikkumavaraa, rahoitusta ja osaamista. Tulemme perustamaan erityistilanteisiin sijoittavan rahaston, jonka varainhankinnalle näemme erinomaiset edellytykset. Käymme parhaillaan valmistelevia keskusteluja sijoittajien kanssa ja kartoitamme ensimmäisiä sijoituskohteita”, kertoo CapMan Special Situations -tiimin partneri Antti Uusitalo.

CapMan Special Situations sijoittaa pääosin suomalaisiin yrityksiin, jotka ovat murrosvaiheessa ja tarvitsevat rahoitusta ja tukea tarvittavien muutosten läpiviemiseksi. Sijoitusalueen toiminnan keskiössä ovat joustavat omaan pääomaan ja velkojen uudelleenjärjestelyyn liittyvät rahoitusratkaisut sekä vaativat rakenneuudistukset ja operatiiviset muutosprosessit. Tyypillinen sijoitus on 10-20 miljoonan euron kokoluokassa, vaikkakin yksittäiset sijoitukset voivat olla suurempiakin aina 40 miljoonaan euroon asti.

”Yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että haastavassa tilanteessa olevat yritykset, joilla on muuntautumiskykyä ja edellytykset vahvistua, saavat uuden mahdollisuuden menestyä. Koronakriisin vaikutukset yhdistettynä monen yrityksen korkeaan velkaantuneisuuteen korostavat entisestään tarvetta erityistilanteisiin keskittyvälle omistamiselle. Suomessa ei tällä hetkellä ole vastaaviin tilanteisiin erikoistunutta paikallista tiimiä tai pääomasijoittajaa ja olemme erittäin iloisia, että pääsemme tekemään yhteistyötä Antin, Tuomaksen ja Jarin kanssa CapMan Special Situations -sijoitusalueen toteutuksessa. Uusi sijoitusalue edistää hyvin CapManin kasvustrategiaa, jonka perustana on yrittäjähenkiset tiimit ja niiden tukeminen tuottavassa sijoitustoiminnassa”, sanoo CapMan Oyj:n toimitusjohtaja Joakim Frimodig.

Lisätietoja:

Joakim Frimodig, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, puh. 050 529 0665
Antti Uusitalo, partneri, CapMan Special Situations, puh.  0400 202 663

CapMan www.capman.com/fi

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012.