Skip to content

CapMan laajentaa BVK:n asuinkiinteistösalkkua Tanskassa

30/09/2020

CapMan Real Estate lehdistötiedote                                                  30.9.2020 klo 08.00

CapMan laajentaa BVK:n asuinkiinteistösalkkua Tanskassa

CapMan Real Estate laajentaa Saksan suurimman eläkevakuutusyhtiön Bayerische Versorgungskammerin (BVK) asuinkiinteistösalkkua Tanskassa hankkimalla Universal-Investment-Luxemburg S.A.:n hallinnoimalle rahastolle 37 440 neliömetrin kokoisen asuinkiinteistöhankkeen Kirkebjergin alueella Brøndbyssa. Hanketta kehittä CASA A/S, joka sijoitti kohteeseen alun perin joulukuussa 2019. Yli 1 miljardin Tanskan kruunun suuruinen kauppa on yksi suurimmista vuonna 2020 toteutuneista asuinkiinteistötransaktioista Tanskassa.

Osoitteessa Søndre Ringvej 27 sijaitseva asuinkiinteistöhanke on osa uutta Kirkebjergin aluetta, jossa CASA jo kehittää naapurustossa sijaitsevaa toista kohdetta. Kirkebjergistä tulee Brøndbyn uusi, asunnot ja viheralueet yhdistävä elinvoimainen alue. Søndre Ringvej 27 sijaitsee ainoastaan muutaman minuutin kävelymatkan päässä Glostrupin asemalta, joka on osa uutta vuonna 2025 avautuvaa kevytrautatietä. Hankkeen yhteensä 463 kotia kattaa neljä rakennuskokonaisuutta sekä yhteisen parkkihallin, joten viheralueille on runsaasti tilaa. Asuntojen koko vaihtelee kahdesta viiteen huoneeseen (60–107 neliömetriä), ja kaikissa on joko parveke tai oma piha.

Kohteen rakentaminen alkaa marraskuussa 2020 ja kokonaisuuden odotetaan valmistuvan vuoden 2023 alkupuolella.

”Tämä hanke on hieno lisäys BVK:n asuinkiinteistösalkkuun. Olemme iloisia, että yhteistyö BVK:n, Universal Investmentin ja CASA:n kanssa jatkuu vahvana”, kommentoi CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja Robert Feldt.

CapMan toimii neuvonantajana institutionaaliselle kiinteistörahastolle, jota BVK:n puolesta hallinnoi Universal-Investment. Mandaatti kerryttää CapManille pitkäaikaisia vuosittaisia neuvonantopalkkioita sekä tuottosidonnaisia palkkioita alan yleisten käytäntöjen mukaisesti.

CapMan Real Estaten pohjoismaiseen tiimiin kuuluu yli 40 kiinteistöalan ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. CapMan Real Estate hallinnoi tällä hetkellä yhteensä 2,8 miljardin euron kiinteistövarallisuutta.

Lisätietoja: 
Mika Matikainen, managing partner, CapMan Real Estate, p. 040 519 0707

CapMan 
CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varallisuuden hallinnoinnin, sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. Lue lisää www.capman.com.

Bayerische Versorgungskammer
Bayerische Versorgungskammer on työ- ja kunnalliseläkkeiden keskusjärjestö sekä Saksan suurin eläkevakuutusyhtiö. Lisätietoja osoitteessa www.versorgungskammer.de

Universal-Investment
Universal-Investment on saksankielisen Euroopan suurin riippumaton sijoitusyhtiö. Lisätietoja osoitteessa www.universal-investment.com

CASA A/S
CASA A/S on vuonna 2006 perustettu johtava kiinteistökehitysyhtiö Tanskassa. Lisätietoja osoitteessa www.casa-as.dk.