Skip to content

CapManin kolmanteen pohjoismaiseen aktiivista arvon­kehitystyötä tekevään kiinteistö­rahastoon kerätty tässä vaiheessa 313 milj. euroa

28/09/2020

CapMan Real Estate lehdistötiedote 28.9.2020 klo 11.15

CapManin kolmanteen pohjoismaiseen aktiivista arvonkehitystyötä tekevään kiinteistörahastoon kerätty tässä vaiheessa 313 milj. euroa

Kiinteistörahastosta tulossa yhtiön historian suurin

CapMan Real Estate on perustanut CapMan Nordic Real Estate III -rahaston (”CMNRE III”, ”Rahasto”), johon on kerätty 313 milj. euroa pääomaa pohjoismaisilta, eurooppalaisilta ja pohjoisamerikkalaisilta institutionaalisilta sijoittajilta. CMNRE III seuraa CapManin kahta aikaisempaa aktiivista arvonkehitystyötä tekevää kiinteistörahastoa, jotka perustettiin vuosina 2013 ja 2017. Vahvan sijoittajakysynnän johdosta CapMan uskoo rahaston saavuttavan 500 milj. euron oman pääoman tavoitekoon tämän vuoden aikana, mikä toteutuessaan tekisi rahastosta CapManin toimintahistorian toistaiseksi suurimman. CMNRE III -rahaston sijoituskapasiteetti lainarahoitus mukaan luettuna ylittää 1,2 mrd. euroa.

”Nopea varainhankintaprosessi on osoitus siitä, että markkinoilla on runsaasti kiinnostusta rahaston todennetulle arvonluontiin keskittyvälle strategialle sekä luottamusta vahvaan paikallisesti Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa toimivaan tiimiimme. Rahaston sijoittajakunta on erittäin kansainvälinen ja noin 70 prosenttia sijoitussitoumuksista tulee Pohjoismaiden ulkopuolelta. Olemme kiitollisia pitkäaikaisesta yhteistyöstä, joka on monen sijoittajan kohdalla jatkunut useammassa rahastossa sekä iloisia siitä, että myös uusia sijoittajia on tullut mukaan. Haluamme rakentaa pitkäaikaisia suhteita kaikkien sijoittajiemme kanssa”, sanoo CapMan Real Estate -tiimin managing partner Mika Matikainen.

CMNRE III -rahasto sijoittaa edeltäjärahastojensa strategian mukaisesti pääasiassa muuntamiskelpoisiin toimistoihin ja valikoidusti asuinkiinteistöihin pääkaupunkiseuduilla sekä muissa kasvukeskuksissa Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. CMNRE III -rahasto voi sijoittaa valikoidusti myös muihin kiinteistösektoreihin, joita makroteemat tukevat.

”Koronaviruspandemia ja siihen liittyvä epävarmuus on herättänyt keskustelua toimistojen kysynnästä monien toimialojen ja työskentelykäytäntöjen ollessa murroksessa. Kokemuksemme mukaan modernit, joustavat ja keskeisillä paikoilla sijaitsevat toimitilat ovat edelleen kysyttyjä sellaisten vuokralaisten keskuudessa, jotka arvostavat laadukkaita ja monipuolisia tiloja. Samanaikaisesti vanhaa houkuttelevilla paikoilla sijaitsevaa toimistokantaa voidaan kunnostaa ja muuntaa muuhun käyttötarkoitukseen sopivaksi, esimerkiksi kouluiksi tai julkisten palveluiden käyttöön. Myös nämä mahdollisuudet ovat uuden rahastomme fokuksessa”, Matikainen jatkaa.

”Kiinteistösalkkumme on kehittynyt hyvin ja tiimi on kuluneen vuoden aikana toteuttanut useita kauppoja haastavasta markkinasta huolimatta. Nyt kerätty rahasto tulee tavoitekokonsa saavutettuaan olemaan CapManin kaikkien aikojen suurin. Olen luottavainen, että kolmas aktiivista arvonkehitystyötä tekevä kiinteistörahasto tulee jatkamaan aikaisempien rahastojen menestystarinaa ja tiimin vahvaa suoritusta”, kommentoi CapManin toimitusjohtaja Joakim Frimodig.

CapMan Real Estaten pohjoismaiseen tiimiin kuuluu yli 40 kiinteistöalan ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. CapMan Real Estate hallinnoi tällä hetkellä yhteensä 2,8 miljardin euron kiinteistövarallisuutta.

Lisätietoja:  
Mika Matikainen, managing partner, CapMan Real Estate, p. 040 519 0707
Joakim Frimodig, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, p. 050 529 0665

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varallisuuden hallinnoinnin, sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. Lue lisää www.capman.com/fi.