Skip to content

CapMan on julkaissut katsauksen kestävään sijoittamiseen vuodelta 2021

11/06/2021

CapMan lehdistötiedote
11.6.2021 klo 9.30

CapMan on julkaissut katsauksen kestävään sijoittamiseen vuodelta 2021

CapMan on julkaissut kolmannen kestävää sijoittamista käsittelevän katsauksen. Katsaus käsittelee CapManin tapaa integroida ympäristö-, yhteiskunta- ja hallinnointitekijöitä sijoitusprosesseihimme sekä avaa näiden tekijöiden kehitystä rahastoissa.

CapMan on aktiivinen sijoittaja kasvaviin yrityksiin, kiinteistöihin ja infrastruktuuriin Pohjoismaissa. Aktiivisina omistajina vaikutamme päätöksenteon kautta sekä luomalla ja edistämällä parhaita käytäntöjä. CapManin hallinnoimat rahastot voivat saada aikaan laajamittaisia muutoksia kohteissa.

Sijoittaminen on suora tapa vaikuttaa tekemiseen ja edistää toimintaa, joka on linjassa arvopohjan kanssa. CapMan sijoittaa yhtiöihin, toimintoihin ja omaisuuseriin, joilla on positiivinen vaikutus yhteisöihin hyviä hallintotapoja noudattaen.

Viime vuoden aikana olemme jatkaneet kestävän sijoittamisen viitekehyksen kehittämistä käymällä läpi prosessejamme, keräämällä dataa, tekemällä olennaisuusanalyyseja sekä määrittelemällä miten voimme todella vaikuttaa.

Alla muutama kestävään kehitykseen liittyvä mittari toiminnastamme sekä salkustamme 2020:

  • SDG 5 Sukupuolten välinen tasa-arvo: +3 % lisää naisia CapMan Buyout -rahastojen kohdeyhtiöiden johtoryhmissä vuoteen 2019 verrattuna.
  • SDG 8 Ihmisarvoista työtä ja talouskasvu: +17 % lisää työpaikkoja CapMan Growth -rahastojen kohdeyhtiöissä keskimäärin vuonna 2020.
  • SDG 13 Ilmastonmuutoksen vastainen työ: Norledilla, kohdeyhtiölla jolla suurin yksittäinen vaikutus CapManin kohdeyhtiöiden CO2-päästöihin, oli 23 % pienempi hiilijalanjälki vuoteen 2019 verrattuna.
  • SDG 13 Ilmastonmuutoksen vastainen työ: CapMan-konsernin hiilijalanjälki pieneni 65 % vuodesta 2019 pääosin vähentyneen matkustamisen seurauksena.

Lue lisää katsauksesta!

www.capman.com/fi/company/sustainability/
Sustainable Investments Snapshot 2021 (englanniksi)

Lisätietoja: 
Linda Tierala, johtaja, viestintä ja sijoittajasuhteet, CapMan Oyj, 040 571 7895

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä lähes neljän miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varallisuuden hallinnoinnin, sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi.