Skip to content

CapMan Buyout myy Solera Beverage Groupin Royal Unibrew’lle

02/07/2021

CapMan Buyout Lehdistötiedote
2 heinäkuuta 2021 klo 08.30

CapMan Buyout myy Solera Beverage Groupin Royal Unibrew’lle

CapMan Buyoutin hallinnoimat rahastot ovat sopineet myyvänsä Solera Beverage Groupin listatulle juomanvalmistajayhtiö Royal Unibrew A/S:lle.

Solera Beverage Group on pohjoismaisten monopolimarkkinoiden johtava viinin ja muiden juomien maahantuoja sekä jakelija. Yhtiöllä on 700 maailmankuulua brändiä ja vuoden 2020 aikana se on myynyt yhteensä 44 miljoona litraa juomaa tuottaen 1.9 miljardia Norjan kruunua.

OMX Kööpenhaminassa listattu tanskalainen monialueellinen juomayhtiö Royal Unibrew on tänään sopinut ostavansa Solera Beverage Groupin osakkeet CapMan Buyoutin hallinnoimasta rahastosta. Kauppa lisää Norjan sekä Ruotsin Royal Unibrew’n maantieteelliseen jalanjälkeen sekä täydentää yhtiön jo vakiintunutta asemaa Suomessa.

“CapManin omistusaikana olemme kehittäneet liiketoimintaa orgaanisesti sekä strategisilla add-on yritysostoilla. Olemme todistaneet vahvaa orgaanista kasvua nojaten vakaaseen ja syklittömään toimialaan, useiden operatiivisten kehitysprojektien kautta. Yhtiö muun muassa laajentanut edustamiensa brändien määrää, kehittänyt Multibevin liiketoimintaa keskittyen matala-alkoholisiin ja alkoholittomiin juomiin, sekä vuosien saatossa luonut useita omia brändejä.” kertoo CapMan Buyoutin Co-Managing Partner Johan Pålsson.

“Uskomme että Royal Unibrew on hyvä uusi omistaja Soleralle. Yhtiöiden välinen strateginen yhteensopivuus on vahva ja niiden yhdistetty alusta tulee kiihdyttämään yhtiöiden kehitystä. Haluan kiittää koko Soleran organisaatiota usean vuoden kestäneestä erittäin hyvästä yhteistyöstä.” Pålsson jatkaa.

“Olen tyytyväinen voidessani toivottaa Royal Unibrew’n tervetulleeksi Solera Groupin uutena omistajana. Tämä yhdistelmä luo vahvan alustan monipuoliselle juomaliiketoiminnalle Pohjoismaissa sekä Itämeren alueella, ja odotan innolla liiketoiminnan edelleen kehittämistä ja kasvattamista yhdessä. Samanaikaisesti haluan kiittää CapMania heidän omistusaikansa keskeisestä tuestaan Soleran kehityksessä monimuotoisen juomatarjoaman omaavaksi vahvaksi yhteispohjoismaiseksi pelaajaksi.” sanoo Solera Groupin toimitusjohtaja Ole Petter Wie.

CapMan Buyout IX rahasto investoi Solera Beverage Groupiin vuonna 2011. Kauppa odotetaan saada päätökseen Q3 2021 aikana. Kauppa on ehdollinen viranomaisten hyväksynnälle. Taloudellisena neuvonantajana kaupassa toimi Lincoln International ja juridisena neuvonantajana Wiersholm.

Lisätietoja

Johan Pålsson, Co-Managing Partner, CapMan Buyout, tel. +46 705 956 224

Lisätietoa CapManista

CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka hallinnoi lähes neljän miljardin euron pääomia. CapMan toimii laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueet kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaan kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. Yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. Lisätietoja osoitteesta www.capman.com/fi  

Lisätietoa Royal Unibrew A/S:stä

Royal Unibrew on johtava alueellinen laaja-alainen juomayhtiö, joka tarjoaa vahvoja brändejä päämarkkinoilleen Tanskaan, Suomeen, Italiaan, Skasaan, Ranskaan, Baltian maihin sekä yli 65 maahan muualla maailmassa. Palvelemme kuluttajia tarjoamalla korkealaatuisia juomia, pitäen sisällään oluet, mallasjuomat, virvoitusjuomat, siiderit, valmisjuomat, mehut, energia- ja vesituotteet. Omien brändiemme lisäksi tarjoamme lisensoidusti kansainvälisiä brändejä PepsiColta sekä Pohjois-Euroopassa Heinekeniltä.