Skip to content

CapMan Buyout sijoittaa ruotsalaiseen urheiluravinteisiin, lisäravinteisiin ja urheiluvälineisiin keskittyvään yhtiöön MMSportsiin

02/07/2021

CapMan Buyout Lehdistötiedote
2 heinäkuuta 2021 klo 08.00

CapMan Buyout sijoittaa ruotsalaiseen urheiluravinteisiin, lisäravinteisiin ja urheiluvälineisiin keskittyvään yhtiöön MMSportsiin

CapMan Buyout XI -rahasto on sopinut sijoituksesta urheiluravinteisiin, lisäravinteisiin ja urheiluvälineisiin keskittyvään yhtiöön MMSportsiin. Kaupassa CapMan ostaa enemmistön yhtiön osakekannasta, ja MMSportsin avainhenkilöt sijoittavat merkittävän osuuden yhtiöön. CapMan Buyout tulee yhdessä MMSportsin tiimin kanssa jatkamaan yhtiön kiihtyvän kasvun sekä kansainvälisen laajentumisen tukemista. Sijoitus on vuonna 2019 perustetun CapMan Buyout XI rahaston kolmas.

Vuonna 2002 perustettu MMSports AB on yksi Ruotsin johtavista urheiluravinteisiin ja lisäravinteisiin keskittyvistä yhtiöistä. Yhtiön tarjoama kattaa urheiluravinteet, lisäravinteet, kuntosalivälineet ja lisävarusteet. MMSportsilla on vahva portfolio omia brändejä ja yhtiön itse kehittämiä tuotteita sekä valikoima ulkoisia brändejä. Yhtiöllä on oma verkkokauppa-alusta, mmsports.se, jonka kautta pääosa tuotteista myydään. Yhtiöllä on myös yhdeksän kivijalkakauppaa Ruotsissa. Tällä hetkellä kasvuyhtiöihin erikoistunut pääomasijoittaja Verdane omistaa enemmistön yhtiöstä yhdessä merkittävän omistusosuuden omaavan perustajan kanssa.

”Kuluneen kolmen vuoden aikana yhtiö on onnistunut luomaan nopeaa kasvua sekä parantamaan kannattavuuttaan. Tällä hetkellä yhtiön ensisijainen toiminta on Ruotsissa mutta myyntiä on myös Norjaan ja Tanskaan. Olemme innoissamme siitä, että pääsemme yhdessä MMSportsin kanssa saavuttamaan lisää kasvua Ruotsista sekä kiihdyttämään yhtiön kansainvälistymistä. Erityisen vaikuttuneita olemme MMSportsin vahvasta yrityskulttuurista, joka on ja tulee olemaan keskeisimpiä menestystekijöitä mille tahansa yhtiölle. Yhtiön vahva fokus omiin brändeihin ja itse kehittämiinsä tuotteisiin on myös asia, jota uskomme kehittävämme edelleen”, kertoo CapMan Buyoutin partner Tobias Karte.

”Edessämme on seuraava kasvuvaihe ja olemme innoissamme alkavasta yhteistyöstä CapManin kanssa. Näemme markkinoilla suuren potentiaalin ja uskomme pystyvämme kasvattamaan myyntiämme niin Ruotsissa kuin myös ulkomailla, korkealaatuisten tuotteidemme sekä vahvan tiimimme avulla. CapMan tulee jatkamaan tarvittavan tuen antamista organisaatiollemme seuraavaa askelta varten”, kommentoi MMSportsin toimitusjohtaja Erik Sjöberg.

“Haluamme välittää lämpimimmät kiitoksemme Erikille sekä MMSportsin tiimille tuottavasta yhteistyöstä sekä toivottaa kaikkea hyvää heidän jatkaessa kasvutarinaansa yhdessä CapManin tiimin kanssa”, kommentoi Verdanen partner Christian Jebsen.

CapMan Buyout on pohjoismaisiin keskisuuriin yrityksiin erikoistunut pääomasijoitustiimi, johon kuuluu 10 sijoitusammattilaista Helsingissä ja Tukholmassa. MMSports on vuonna 2019 perustetun CapMan Buyout XI -rahaston kolmas sijoitus. Kaupan odotetaan toteutuvan muutaman viikon sisällä.

Lisätietoja

Tobias Karte, Partner, CapMan Buyout, p. +46 73 344 28 96

Erik Sjöberg, CEO, MMSports, p. +46 73 526 23 27

Lisätietoa CapManista

CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka hallinnoi lähes neljän miljardin euron pääomia. CapMan toimii laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueet kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaan kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. Yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. Lisätietoja osoitteesta www.capman.com/fi

Lisätietoa MMSportsista

MMSports on yksi Ruotsin johtavista lisäravinteisiin ja urheiluravinteisiin keskittyvistä yhtiöistä. Yrityksen perusti Olle Sparringsjö vuonna 2002 ja sen on ollut perustajan sekä pääomasijoitusyhtiö Verdanen omistuksessa vuodesta 2014 lähtien, CapManin hankintaan heinäkuussa 2021 asti.  Yhtiöllä on vahva portfolio omia brändejä ja yhtiön sisäisesti kehittämiä tuotteita sekä valikoima ulkoisia brändejä. Yhtiön tarjonta pitää sisällään urheiluravinteet, lisäravinteet, kuntosalivaatteet, välineet ja lisävarusteet. Suurin osa yhtiön tuotteista myydään heidän oman verkkokauppa-alustansa kautta. MMSportsilla myös yhdeksän fyysisen kaupan verkosto Ruotsissa. Vuonna 2020 MMSportsin myynti Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa oli yhteensä 230 miljoona ruotsin kruunua. Lue lisää osoitteesta mmsports.se